{{ message.message }}
{{ button.text }}

Glazen kerstballen vs. een nieuwsgierige dreumes

Een boom vol glazen kerstballen en een nieuwsgierige dreumes is niet de meest ideale en veilige combinatie. Af kan het wel? Weet jij het?

Afbeelding blog 'Glazen kerstballen vs. een nieuwsgierige dreumes' Achtergrond blur afbeelding

Kerst. Ik hou er van. Een mooi versierde kerstboom die vol met lampjes en gekleurde kerstballen en figuurtjes hangt, overal lampjes en kaarsjes aanIk kijk er al maanden naar uit om alles van de zolder tevoorschijn te halen en de boom te mogen versieren.

Er is alleen één klein probleempje

En dat kleine probleempje heet Lola. Inmiddels is ze bijna anderhalf en vindt alles interessant waar ze juist niet aan mag komen. Vorig jaar was mevrouwtje pas 6 maanden oud en kon ik haar op veilige afstand houden van onze kerstboom die uitpuilde met heel veel mooie glazen ballen in allerlei soorten en maten. Nu is dat natuurlijk net even anders. Lola zit overal aan met haar kleine vingertjes waar ze niet aan mag komen.

Zo gaan de lampen en de tv regelmatig aan of uit wanneer mevrouwtje weer eens één van de afstandsbedieningen te pakken heeft. Of ze loopt ineens rond met een telefoon of camera in haar handen terwijl ze “papa” of “mama” roept. Ze weet heel erg goed dat het geen speelgoed is…maar toch blijft het leuk om juist daarmee te spelen.

Een hek er omheen

Binnenkort is het eindelijk zo ver en mag ik alle kerstprullaria weer tevoorschijn halen en mijn hele huis versieren. Maar wat te doen met al die glazen kerstballen in combinatie met dochterlief?!

Hoe hebben andere mama’s dit aangepakt? Hoe hou je de glazen ballen heel zonder dat ze in de doos hoeven blijven zitten? Ik wil namelijk ook dit jaar graag onze mooie boom in de huiskamer kunnen bewonderen. Ik zou natuurlijk de glazen ballen hoog in de boom kunnen hangen en onderin versiering die niet breekbaar is. Of de boom in de box zetten, haha. Of een hek er omheen…

Genoeg ideeën, maar wat is de beste manier? Weet jij het?

Heb je tips hoe ik de kerstboom veilig voor Lola en toch mooi voor mama kan versieren?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je