{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezonde hapjes/drankjes op een kinderfeestje

Binnenkort wordt Noa 1 en dat vieren we met een feestje. Wat voor 'feestelijk' eten en drinken is ook nog eens voordelig en verantwoord?

Afbeelding blog 'Gezonde hapjes/drankjes op een kinderfeestje' Achtergrond blur afbeelding

Onze kleine Noa wordt in november 1 en dat vieren we met een feestje. Net als voor haar grote zus willen we op de eerste verjaardag iedereen uitnodigen. Alleen het verschil is dat die "iedereen" nu ook bijna allemaal kinderen hebben. Het komt erop neer dat er rond de 25 kinderen zullen zijn van de leeftijd 0 tot 5. 

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor 'gezond' eten en drinken. Dat een komkommertje gezonder is dan een grote bak snoep dat snap ik. Maar het is een verjaardagsfeestje en ik vind dat daar wel lekkers bij hoort. Ook niet alles snoepjes en pakjes sap zijn even (on)gezond. 

Wat ik graag wil is het makkelijk houden voor onszelf, maar verantwoord voor de kinderen. Dus ik naar de supermarkt en ik kom na 1,5 uur terug met bijna niets...

HELP. Ik snap er niets van. Er is zo veel keuze een snoepjes, koekjes en sapjes. Ik kan niet eens een simpel pakje drinken uitzoeken. Al die teksten op de pakjes, light, zonder toegevoegde suikers? Een pakjes sinaasappelsap waar maar 5% echte vruchtensap in zet en verder allerlei E-nummertjes die me niets zeggen. Ik geloof niet dat het goed kan zijn. Moet ik dan toch maar zelf sinaasappels gaan persen? Of bij een appelboer verse appelsap halen? Is het mogelijk om een kant en klaar sapje te vinden dat niet al te ongezond is, geschikt is voor kleine kinderen en dan het liefst ook niet al te duur?

En dan al die koekjes en snoepjes. Zelfs rozijntjes zitten vol suiker. Maar een beetje suiker is niet erg als ze maar een paar rozijntjes eten toch? Zal ik dan toch maar gewoon blokjes kaas, schijfjes komkommer en plakjes worst neerzetten op tafel? 

Die ene verjaardag wat minder gezond eten is ook niet zo erg. We hebben alleen de komende maanden zo veel kinderfeestje en dan nog sinterklaas en kerst en de opa's en oma's die mijn kinderen volstoppen met van alles wat ik niet wil weten. Waar ik zelf de zoetigheden, de E-nummers en van alles kan beperken wil ik dat wel graag doen.

Hoe pakken jullie dat aan mama's? Alle tips zijn welkom!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je