{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezond eten voor kinderen (tips!)

Kinderen die niet (gezond) willen eten, herkenbaar voor veel moeders. In deze blog leuke tips om dit voor kinderen interessanter te maken.

Afbeelding blog 'Gezond eten voor kinderen (tips!)' Achtergrond blur afbeelding

In een vorige blog heb ik er al eens over geschreven, gezonde voeding en mijn zoontje die eigenlijk niet zo van groente houdt. Dat is soms best een lastige combinatie, vast ook wel herkenbaar voor jullie. Maar toch probeer ik hem beetje bij beetje steeds gezonder te laten eten. En het verbaast me eigenlijk hoe makkelijk dat gaat. Zo maak ik regelmatig spaghettisliertjes van wortel of courgette, dat vindt Dévi echt super interessant en daar eet hij zo een bakje van leeg. Ook laat ik hem regelmatig helpen met koken, gewoon heel simpel door hem stukjes groente in een vergiet of pannetje water te laten doen of door hem een ovenschaal in te laten vetten met een kwastje. Tijdens het koken voer ik hem dan kleine stukjes groente, zoals wortel, komkommer of tomaat. Dévi is altijd erg trots op het feit dat hij heeft geholpen en dat hij zelf heeft gekookt, waardoor hij al makkelijker de inhoud van zijn bordje leeg eet. En ook al doet hij dat niet, dan heeft hij toch al wat gezonds binnen gekregen.

Toch lukt niet altijd alles zo goed hoor, helaas, zo krijg ik het niet voor elkaar om hem wat vaker water te laten drinken i.p.v. sap en vindt hij amandelmelk ook absoluut niet lekker. Ook niet als ik zeg dat het van lekkere nootjes is gemaakt, en hij is toch echt wel dol op nootjes.

Onlangs las ik een leuke blog online met een aantal hele goede tips om kinderen gezonder te laten eten:

http://missnatural.nl/9-tips-om-je-kind-gezond-te-laten-eten

Vooral tip 1 over de vormpjes vind ik erg leuk en deze wil ik dan ook snel zelf uit gaan proberen. Als je jouw kindje dan zelf de vormpjes van de groente of fruit laat maken, heeft hij er ook nog eens veel plezier aan.

Tip 2 heb ik ook al eens toegepast. Op een dag na een verjaardag waarop hij erg veel chipjes en hapjes had gegeten had hij wat buikpijn en was hij erg moe. Ik heb hem geprobeerd uit te leggen dat dat komt door wat hij die avond daarvoor had gegeten. Dat zijn lichaam daar heel moe van wordt en dat hij daarom daarna wat meer moet rusten en heel gezond moet eten zodat zijn lichaam zich weer beter gaat voelen. Direct daarna wou hij graag fruit eten, omdat hij zijn lichaam weer beter wou maken. Een dergelijk verhaaltje werkt dus echt!

Kinderen die niet (gezond) willen eten is vast wel herkenbaar voor jou. Hoe ga jij hiermee om?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je