{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezeur op de peuterspeelzaal

Mijn dochter gaat sinds 21 januari naar de peuterspeelzaal vanwege haar taalachterstand en ineens is er gezeur

Afbeelding blog 'Gezeur op de peuterspeelzaal'

Mijn dochtertje gaat vanaf 21 januari 2014 naar de peuterspeelzaal, dit op advies van het consultatie bureau. Wij voeden namelijk tweetalig op, nl en eng en praten deed ze nog niet. Ze was toen 2 jaar en 3 maanden oud en alles begrijpen in beide talen was geen probleem. Mijn dochter is ook ernstig vermoeid dus om 8 uur wakker worden is elke dag een beproeving op zich maar het lukt telkens wel, en zo niet dan meld ik haar af. 

De psz heeft altijd gezegd dat ze de vermoeidheid erkennen en accepteren maar sinds afgelopen maandag heb ik dat gevoel niet meer. Ik werd namelijk aangevallen door twee leidsters met de mededeling dat de kleine toch wel vaak afgemeld word en zij dit niet vinden kunnen. Waarop mijn reactie was dat de psz een vrijwillige situatie is en ik haar elk moment er van af kan trekken. De dinsdag wsa de sfeer meteen anders, ze waren ineens super lief, en prezen mijn dochter de hemel in. Waarop ik zo iets heb van, je trapt me niet eerst de grond in en dag later ga je allemaal lief en aardig doen. Ik denk het toch niet. Ook lopen wij voor het slapen bij de kinderarts en de kinderpsycholoog. In de afgelopen maand heeft de kinderpsycholoog geprobeerd een afspraak te maken met de psz omdat onze dochter nog steeds elke ochtend huilt. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ze niet huilt en hoelang maakt mij niets uit, 10 seconden, 40 seconden of 10 minuten, het gaat erom dat ze nog steeds elke ochtend huilt. Ook zegt ze elke dag "niet naar school" daar moet dan toch een reden voor zijn?? ik wil er niet aan toegeven want dan wilt ze misschien nooit meer maar toch, hier moet een reden voor zijn. dit is dan ook de reden waarom de kinderpsycholoog een gesprek aan wilt gaan met de psz.

Ik kan elk moment mijn dochter van de psz af halen als wij dat willen, ik heb geen leerplicht gedoe en dit is allemaal vrijwillig maar oh wat kan een peuterspeelzaal je irriteren zeg, en zorgen dat je je eigen de schuld geeft. 

Moet ik haar dan maar laten gaan? Negeren dat ze elke dag huilt, 4 x per week, sinds 21 januari? moet ik haar maar dingen om naar de psz te gaan, terwijl ze de volle 10-15 minuten er naartoe huilt en zegt dat ze niet wilt gaan? moet ik maar geloven dat ze echt plezier heeft daar (wat leidsters zeggen)? Ik weet het niet meer. MIjn dochter heeft der slaap nodig, ze slaapt nu eenmaal 18 uur per dag, en ja dat is veel, maar minder slapen lukt niet, en de artsen weten ook niet waarom ze dit nodig heeft. Ik heb ook geen idee. Maar om dit gezeur nu te pikken vind ik ook niet eerlijk! 

Wat denken jullie? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je