Snap
  • Kind

Gezeur op de peuterspeelzaal

Mijn dochter gaat sinds 21 januari naar de peuterspeelzaal vanwege haar taalachterstand en ineens is er gezeur

Mijn dochtertje gaat vanaf 21 januari 2014 naar de peuterspeelzaal, dit op advies van het consultatie bureau. Wij voeden namelijk tweetalig op, nl en eng en praten deed ze nog niet. Ze was toen 2 jaar en 3 maanden oud en alles begrijpen in beide talen was geen probleem. Mijn dochter is ook ernstig vermoeid dus om 8 uur wakker worden is elke dag een beproeving op zich maar het lukt telkens wel, en zo niet dan meld ik haar af. 

De psz heeft altijd gezegd dat ze de vermoeidheid erkennen en accepteren maar sinds afgelopen maandag heb ik dat gevoel niet meer. Ik werd namelijk aangevallen door twee leidsters met de mededeling dat de kleine toch wel vaak afgemeld word en zij dit niet vinden kunnen. Waarop mijn reactie was dat de psz een vrijwillige situatie is en ik haar elk moment er van af kan trekken. De dinsdag wsa de sfeer meteen anders, ze waren ineens super lief, en prezen mijn dochter de hemel in. Waarop ik zo iets heb van, je trapt me niet eerst de grond in en dag later ga je allemaal lief en aardig doen. Ik denk het toch niet. Ook lopen wij voor het slapen bij de kinderarts en de kinderpsycholoog. In de afgelopen maand heeft de kinderpsycholoog geprobeerd een afspraak te maken met de psz omdat onze dochter nog steeds elke ochtend huilt. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ze niet huilt en hoelang maakt mij niets uit, 10 seconden, 40 seconden of 10 minuten, het gaat erom dat ze nog steeds elke ochtend huilt. Ook zegt ze elke dag "niet naar school" daar moet dan toch een reden voor zijn?? ik wil er niet aan toegeven want dan wilt ze misschien nooit meer maar toch, hier moet een reden voor zijn. dit is dan ook de reden waarom de kinderpsycholoog een gesprek aan wilt gaan met de psz.

Ik kan elk moment mijn dochter van de psz af halen als wij dat willen, ik heb geen leerplicht gedoe en dit is allemaal vrijwillig maar oh wat kan een peuterspeelzaal je irriteren zeg, en zorgen dat je je eigen de schuld geeft. 

Moet ik haar dan maar laten gaan? Negeren dat ze elke dag huilt, 4 x per week, sinds 21 januari? moet ik haar maar dingen om naar de psz te gaan, terwijl ze de volle 10-15 minuten er naartoe huilt en zegt dat ze niet wilt gaan? moet ik maar geloven dat ze echt plezier heeft daar (wat leidsters zeggen)? Ik weet het niet meer. MIjn dochter heeft der slaap nodig, ze slaapt nu eenmaal 18 uur per dag, en ja dat is veel, maar minder slapen lukt niet, en de artsen weten ook niet waarom ze dit nodig heeft. Ik heb ook geen idee. Maar om dit gezeur nu te pikken vind ik ook niet eerlijk! 

Wat denken jullie? 

9 jaar geleden

Ja, heb het gezchreven onder deel 3 vermoeid.....heb even geen link zo.

9 jaar geleden

Heeft d e kinderspsycholoog inmiddels al een afspraak kunnen maken met de psz? Weet je zeker dat ze haar daar niet kleineren oid? Er moet een reden voor zijn waarom je meisje zo vanstreek is en niet naar 'school' heen wil. Ik zou als ik jullie was toch even onderzoek doen naar wat er nu precies aan de hand is en dan besluiten of je haar er afhaalt of niet, maar wat een belachelijk gedrag van de psz. Ik ben zelf pedagogisch medewerker, maar dit moet je niet zo aanpakken.. Succes en sterkte ermee!

9 jaar geleden

Wat vind ik het toch naar om te lezen dat sommige peuterspeelzalen zulke problemen maken. Ik kan je helaas niet echt advies geven als zozeer zeggen wat ik Denk. Het is wat je zelf al zegt er zit geen leerplicht op en kinderen zouden het juist leuk moeten vinden. Mijn zoontje van drie gaat sinds kort ook naar de psz en daar zie ik ook kinderen die er al langer komen en nog iedere ochtend huilen. Maar als ik verder in de verhaal lees dat je dochter zo veel slaapt en bij specialisten loopt is een peuterklasje misschien ook wel te veel voor haar. En ik vind sowieso dat ze bij kinderen maar erg snel zeggen dat ze een taal achterstand hebben. Was bij mijn zoontje ook en zo zegt hij een poosje niet veel en dan gaat hij ineens met sprongen vooruit.het enigste advies wat ik je kan mee geven is ga op je moeder instinct af er is later nog tijd genoeg om zorgen te maken over school.