{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gewonnen: Een Flipsies droomhuis met dolfijn!

Een kort moment van verwarring als ik ontdek dat ik iets gewonnen heb bij Mamaplaats. Ik was deze winactie helemaal vergeten. Dunya is blij!

Afbeelding blog 'Gewonnen: Een Flipsies droomhuis met dolfijn!'

Gewonnen bij Mamaplaats

Als we uit de bioscoop komen tijdens Cinekid, zie ik op mijn telefoon dat ik email heb. Ik lees de mail vluchtig, maar het dringt wel tot me door dat ik iets gewonnen heb bij een winactie van mamaplaats. Gewonnen, maar wat dan? Geen tijd om te lezen, maar het spookt wel door mijn hoofd. Ik vertrouw het Dunya toe en dan denk ik ook te weten wat het is. “Dat is natuurlijk die hele grote deken”. Ik heb meegedaan aan een winactie om een grote deken te winnen waar ik me helemaal in kan wikkelen. Nu blijven mijn voeten meestal koud als ik tv zit te kijken. Ik verheug me er al helemaal op. Ik vergeet vervolgens de mail nog eens goed te lezen, klik op beantwoorden en geef mijn adres door. Hartstikke leuk, straks heb ik het niet meer koud als ik op de bank zit.

Flipsies Droomhuis

Op een gegeven moment kom ik de mail weer tegen en lees m toch maar eens goed door. Wat staat daar nou? Bedoelen ze nou wel het plaid? “Flipsies – Sandy & Droomhuis/Luxe Jacht”. Ik heb nergens anders aan meegedaan volgens mij. Het is best verwarrend als je in je hoofd hebt dat het een plaid is, want dan moet je even omschakelen. Bij droomhuis dacht ik meteen aan de deken, want dit is mijn droomhuis, ik mis alleen een extra slaapkamer en het is hier altijd ijskoud, dus een deken past goed in mijn droomhuis. Verbijsterd zeg ik hardop: “Het is helemaal geen deken. Ik heb speelgoed gewonnen.....” Dunya proest het uit. Dat vindt ze nog eens een leuke meevaller. Ze komt kijken en dan..... “Die is van de reclame toch?” Ik haal mijn schouders op. Geen idee. Dunya wel en maakt alvast een rondedansje.

Pakketbezorger

Ik zoek op de website wat ik voor reactie achtergelaten heb, die blijkbaar zo bijzonder was dat ik heb gewonnen. Na enig zoekwerk zie ik (kort samengevat) staan: “Ik wil dit graag winnen voor Dunya, omdat ze het zo jammer vindt dat Sinterklaas niet echt bestaat!” Briljant en daarmee win ik dus zomaar een speelgoedset ter waarde van €49,95. Ik voel me enigszins schuldig tegenover de mensen die een veel betere reden hebben opgegeven, maar ik zit niet in de jury en blijkbaar heb ik het toch verdiend. Elke dag vraagt Dunya of het cadeau al binnen is. Ze hoeft er niet echt lang op te wachten, maar als je zo nieuwsgierig bent is elke dag eentje teveel natuurlijk. Dan ligt er toch eindelijk een briefje in de brievenbus van een pakketbezorger. Het pakket ligt bij de “bakker”. Dunya kijkt naar het huisnummer en blijft staan bij de zoutwinkel. “Dit is nummer 34” zegt ze verbaasd. “Ben je een bakker geworden vandaag?” grap ik tegen de buurman die lampjes aan de luifel vastmaakt. Een mand met nepbrood staat buiten, als hint dat er binnen lekker vers brood verkrijgbaar is. Maar zout is toch echt overheersend in deze winkel. Ik stel Dunya gerust, het maakt niet uit wat er op het briefje staat, ons pakje ligt hier. En als ze dat ziet, is ze het briefje onmiddellijk vergeten. Dat is geen pakje meer, dat is een enorme doos!

Transformeren

We sjouwen het mee naar boven. Daar maakt Dunya de doos voorzichtig open met een scherp mesje. Ze is groot geworden, maar ik vind het toch altijd een beetje eng. Dus ik geef zenuwachtig aanwijzingen: “Niet naar je toe snijden, van je af!" Maar ze doet het heel goed. “Wauw!” zucht ze als de doos open is. Een prachtige doos met daarin prachtige spullen. Flipsies, een poppetje dat Sandy heet, dat verschillende pruiken heeft, dat geluid maakt als ze op een stoel gaat zitten bijvoorbeeld. Het leuke is dat het een droomhuis is dat je kunt transformeren naar een luxe jacht. Zo staat het op de doos. “Wat is dat transformeren?” vraag ik aan Dunya. Er zijn genoeg kinderen die op zo’n vraag antwoorden: “Weet ik niet”, maar ik ben benieuwd wat Dunya zegt. Ze kijkt niet op als ze zegt: “Dat je het kunt veranderen naar een boot”. Ze zegt het op een toon alsof het heel normaal is dat een kind van acht dat zo kan bedenken, maar als ze daarna opkijkt zie ik een trotse twinkeling in haar ogen. “Je dacht zeker dat ik dat niet wist?” vraagt ze. Ik kijk haar lachend aan. “Nee, eigenlijk dacht ik dat je dat wel zou begrijpen” zeg ik.

Luxe jacht met dolfijn

Zo maakt ze van het droomhuis een jacht en plakken we voorzichtig alle stickers op de juiste plaats. Dat hoeven we gelukkig niet zelf uit te vogelen, dat is gewoon heel duidelijk aangegeven in de handleiding. Sommige dingen komen we niet helemaal uit, maar ik denk dat ze al spelend wel ontdekt waar dat dingetje of dat andere dingetje voor bedoeld is. Tijdens het eten zet ze alvast de tv aan voor Het geheim van Eyck. Het is nog reclame. Dan opeens roept ze: “Kijk! Flipsies!”. Inderdaad, het droomhuis/luxe jacht van Dunya. “Nu weet ik het!” roept ze dan enthousiast. Ze rent naar de speelhoek en haalt de doos met het luxe jacht tevoorschijn. Ze is even bezig en dan laat ze triomfantelijk de reddingsboot zien die wordt voortgetrokken door de dolfijn. “Zo moest het dus!”

Leuker dan een plaid

Het ziet er allemaal goed uit, wel wat kwetsbaar, vanwege kleine onderdelen en de glijbaan is van hard plastic en ik ben als de dood dat ze er een keer op gaat staan. Dus zeg ik steeds: “Alles in de doos terug doen!” Dat gaat best goed. Dunya is dolblij met haar prijs. Euh, mijn prijs. “Eigenlijk is dit een veel leukere prijs dan die deken” zeg ik tegen Dunya. Ze stopt met spelen en kijkt me onderzoekend aan: “Ben je nu serieus?” vraagt ze bijna ongelovig. Ik knik haar vrolijk toe. “Dit is toch een mooie prijs? En ik vind het hartstikke leuk om te zien hoe blij jij ermee bent!” Ze bekijkt het speelgoed nog eens goed. “Ik wil nog wel een Flipsie”. Dat kan ik me voorstellen, want één poppetje voor zo’n groot droomhuis is wat weinig. Maar ik beheers mezelf en zeg onverschillig: “Vraag maar aan Sinterklaas!”.

Superprijs van Mamaplaats

Ze snuift eens verontwaardigd maar zegt niks. Ik weet waarom. Sinterklaas bestaat niet. Mama koopt de cadeautjes en stopt pepernoten in haar schoen. Daar is ze het niet mee eens. Dus Sinterklaas om Flipsies vragen, dat slaat helemaal nergens op. Maar dat is van later zorg. In elk geval is dit cadeau een geweldig voorproefje voor Sinterklaas. Al denk ik dat de sinterklaascadeautjes daarbij in het niet zullen vallen. Maar je weet nooit. Dit is in elk geval een cadeau waarbij speelplezier voor langere tijd gegarandeerd is. Ik was even bang dat het te kinderachtig zou zijn, maar daar is geen sprake van. Wat een superprijs! Dit is fantastisch. Dank u Sinterklaasje, euh...ik bedoel Mamaplaats!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je