Snap
  • Kind

Geschiedenis toets

Wat is die zoon van ons een bofkont!! Vorige week dinsdag kreeg hij een leerblad mee voor de geschiedenis toets. Natuurlijk had hij nog een hele lading met papieren mee en dit werd op de hoek van de tafel gelegd.

Wat is die zoon van ons een bofkont!! Vorige week dinsdag kreeg hij een leerblad mee voor de geschiedenis toets. Natuurlijk had hij nog een hele lading met papieren mee en dit werd op de hoek van de tafel gelegd. Het waren volle schriften en wat werk bladen en het leerblad voor de toets geschiedenis. Ik heb alles even doorgekeken en hem gezegd dat hij hetgene wat hij wil bewaren er tussenuit moet halen en dat de rest de papierbak in gaat.

Ja dat doe ik zo, was het antwoord, toen ik een beetje aan het opruimen was vroeg ik hem of hij de papieren uit had gezocht. Hij was tv aan het kijken dus waarschijnlijk zei hij op de automatische piloot volmondig ja.

Doordat we een hectische week hadden ben ik voor het eerst vergeten hem aan het leren te zetten. Meestal begint hij ongeveer 4 dagen voor de toets elke avond te leren en de laatste dag overhoor ik hem meestal even maar ik heb er dit keer echt niet aan gedacht.

Maar aan de andere kant is hij bijna 10 en mag hij dat zelf ook een beetje in de gaten gaan houden. Dat deed hij ook zondag om 19.30 een half uur voor bedtijd komt meneer aan mij vragen of ik weet waar zijn geschiedenisblad is, waarop ik antwoord NEE hoe moet ik dat nou weten. Hij gaat ook nog serieus op de hoek van de tafel kijken waar hij alles op dinsdag neer heeft gegooid denkend dat het er op zondag nog ligt.

Ik had het hier neer gelegd zei hij, mijn bloed begon langzaam te koken. Je hebt je papieren toch uitgezocht zei ik tegen hem, en toen kwamen we dus tot de ontdekking dat de papieren in de papierbak lagen. Ik was zo geïrriteerd dat ik weigerde hem uit de papierbak te halen en dacht hem zo een lesje te leren. Dus hij ging maandagochtend naar school zonder zijn toets geleerd te hebben.

Tussen de middag kwam hij thuis en zei: ik denk dat ik de toets goed gemaakt heb. Waarop ik antwoordde: dat lijkt me niet als je niet geleerd hebt.

's Middags kwam hij thuis en de juf had de toets al na gekeken hij had gewoon een dikke 10. Aan de ene kant was ik super trots maar aan de andere kant baalde ik een beetje nu heeft hij nog zijn lesje niet geleerd. 

11 jaar geleden

ja hij heeft echt geluk, hij ging vanochtend vol vertrouwen de deur uit. hij heeft vandaag een toets natuur en hij wist zeker dat hij een 10 kreeg (nu wel geleerd natuurlijk) ik ben erg benieuwd.

11 jaar geleden

Hey wat goed van hem, let ie wel op tijdens de les. haha zn andere les is denk ik ook niet zo aangekomen :)

11 jaar geleden

Wat een mazzelaar!