{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geheimpje

Het lijkt er wellicht op dat ik mijn driejarige dochter zo snel mogelijk van haar geloof in Sinterklaas af wil helpen, maar cadeautjes kopen kan soms echt beter doordeweeks, als zij erbij is. En dat levert soms lastige situaties op...

Afbeelding blog 'Geheimpje' Achtergrond blur afbeelding

Bij sommige winkels moet je echt geen drie dagen wachten nadat een folderaanbieding is ingegaan om iets te gaan kopen. Je herkent het vast. Dikke kans dat je achter het net vist. Zo ook hier, bij de Lidl, de non-food-afdeling weliswaar. Mijn oog was gevallen op een aantal aardige presentjes voor onze kids en ik weet dat ik dan niet tot het weekend moet wachten om er werk van te maken. Dus, hup, met m'n dochtertje naar de Lidl. Ze wilde in een boodschappenkarretje zitten. Met een big smile liet ze zich rondrijden. In een van de bakken ontdekte ze een best coole auto uitgerust met spullen voor wegwerkzaamheden. Ze kon haar oog er niet van afhouden. Het stond niet op m'n lijstje, maar ik vond het wel okee om 'm mee te nemen voor zoonlief. M'n dochtertje liet 'm niet meer los. Ik vertelde haar wel dat ie voor haar broer was en dat het een verrassing moest zijn. Wij zouden een geheimpje bewaren. Dat ging er wel in, ze glunderde en begon net als ik te fluisteren. Maar ondertussen zocht ik naar de spullen van m'n lijstje. Al gauw liep ik met de vondsten in mijn armen het karretje te duwen waar dochterlief nog altijd de auto zat te knuffelen. Nog wat afleiding in de vorm van fruit en champignons en toen richting kassa. Vanuit het karretje flirt m'n dochter trouwens met alles en iedereen (heeft ze niet van mij) en ik krijg altijd reacties op haar, leuk hoor. Maar goed, bij de kassa geef ik haar weer de auto in handen en ga vervolgens met mijn rug naar haar toe staan om stiekem de andere presentjes direct in m'n tas te deponeren. Teruglopend naar de auto zegt ze zelf nog: 'vewwassing he mama, wattu mooie auto!' Uit veiligheidsoverwegingen laat ik alle cadeautjes in de auto staan; die haal ik er wel uit als ze op bed liggen. We halen 'grote' broer op van school om 12 uur en wandelen naar huis. Niks aan de hand. Ik doe de voordeur open en besef dat ik het fruit en de champignons nog voorin de gang had laten liggen en dat triggert iets bij m'n dochtertje. Enthousiast roept ze naar haar broer: 'Mama heb mooie auto kocht, het isse vewwassing!' Ik praat er gauw overheen en vraag of ze me willen helpen met tafeldekken, maar inwendig moet ik ook een beetje lachen. Geheimpjes bewaren: geen succes met een peuter ;-) Ben benieuwd hoe ze zal reageren als ze haar broer de auto ziet uitpakken als het heerlijk avondje is gekomen. Die zal geen jaren in Sint geloven, dat weet ik zeker :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je