{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gehaktballetjes op een stokje

Elke mama kent het wel of krijgt er wel een keertje mee te maken. Je bent lekker aan het kokkerellen en vervolgens komt je kleine bij je staan en zegt dat hij dat echt niet gaat eten. Daar sta je dan, wat ga je doen. Maak je het af en negeer je de actie of doe je er juist wat mee omdat je weet dat het dan wel wat gezelliger is aan tafel onder het eten. Bijvoorbeeld nu met mijn gehaktballetjes.

Afbeelding blog 'Gehaktballetjes op een stokje' Achtergrond blur afbeelding
Elke mama kent het wel of krijgt er wel een keertje mee te maken. Je bent lekker aan het kokkerellen en vervolgens komt je kleine bij je staan en zegt dat hij dat echt niet gaat eten. Daar sta je dan, wat ga je doen. Maak je het af en negeer je de actie of doe je er juist wat mee omdat je weet dat het dan wel wat gezelliger is aan tafel onder het eten. Zo had ik deze week ook zo'n actie met Quin. Terwijl ik al druk bezig was met koken en het vlees klaar had liggen om in de pan te doen. Kwam hij de keuken in om te vertellen dat hij echt niet van die kleine balletjes ging eten vanavond. Je kent ze waarschijnlijk wel, van die Zweedse gehaktballetjes, lekker makkelijk om te maken als je even niet zoveel tijd hebt.  Hij pakte het op en zette het vrolijk terug in de koelkast met het idee dat het dan ook niet door ging. Tot zijn verbazing durfde ik het zomaar terug de koelkast uit te pakken en hij werd kwaad. Echt super boos. Maar dit keer wilde ik hem niet zijn zin geven. Want sinds ik dit niet meer doe eet hij een stuk beter dan voorheen. Boos liep hij weg en ging weer rustig spelen. Ik twijfelde of ik wel voldoende had en legde de balletjes op een rijtje. En daar popte zomaar het idee omhoog. We doen er een stokje doorheen en dan lijkt het net zo'n stokje van de bbq. Dit liet ik aan Quin zien met de vraag of hij een vleesstokje wilde. Maar nee, ook dit ging niet door dus heb ik het maar weer uit elkaar gehaald. Nog geen minuut later kwam Quin dan toch nog een keer de keuken in met de vraag of hij ook van die stokjes mocht maken met kleine balletjes erop. Ik stond paf. Samen hebben we de stokjes afgemaakt en na het eten was er geen balletje meer te vinden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je