{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen zin in vakantiestress

Ik ga op vakantie en neem mee?

Afbeelding blog 'Geen zin in vakantiestress'

Ja hoor, de vakantie zit er weer aan te komen. We vliegen volgende week naar Griekenland, echt heel veel zin in! Maar een vakantie betekent bij mij gegarandeerd vakantiestress. Ja echt. En niet een klein beetje ook. Past alles wel in alle koffers? Hoeveel jurkjes moet ik mee? Help. Is het drie-en-een-half-uur ver vliegen met twee kleine kindjes? Is het wel echt zo mooi? Wat als het niet zo is? Hebben we echt alles? Wat als we wat missen in het vliegtuig? Wat als ze niet slapen in het vliegen en niets goed vinden? Want als het slecht weer is? Wat als.. Tsjaa dat dus. Allemaal onzin ''wat-als-je's'' en toch spookt dit dan een week van te voren door mijn hoofd.

Dus help mij met mijn vakantiestress haha. Dan zal ik jullie vast wat van mijn tips delen.

Begin op tijd met inpakken.

Dit scheelt bij mij al heel veel, lekker op tijd beginnen met inpakken. Dit vind ik zo zo fijn! Op Google zoek ik altijd de inpaklijsten en deze print ik per persoon twee keer uit. Acht lijsten dus totaal voor ons. Waarom twee keer per persoon? Handbagage en koffer, check! Een week van te voren ga ik deze lijst even door en kijk wat er dan nog allemaal gekocht moet worden, ook lekker op tijd dus.

Vervolgens stallen we de koffers uit, leggen de lijsten bij de koffers en dan is het verzamelen en inpakken maar. Doe ik dit dan ook een week van te voren? Nee, maar wel een paar dagen voor de reis! Heerlijk om dit niet op het laatste moment te moeten doen en elke keer maar gewoon een beetje hoef te pakken.

Vermaak voor onderweg.

Voor zover het kan, boek de meest gunstige vliegtijden! Tot nu toe hebben wij eigenlijk elke vlucht slapend(e) kind(jes) gehad. Nu vliegen we ook weer belachelijk vroeg. Lees 5 uur 's nachts! Why? De kans dat de kids dan op de luchthaven en in het vliegtuig willen slapen is vrij groot – niet te hard roepen, want dan wordt er natuurlijk precies niet geslapen – en dan hebben we nog wat aan onze dag. Win win situatie!

Aangezien ze vast niet allebei 3,5 uur slapen en het ook wel gezellig is als ze wakker zijn, vermaak voor onderweg mee! Wat is dan het belangrijkste? Lekker eten en drinken! Daar kan bij ons geen tas met cadeautjes tegenop. Dus allemaal lekkers en leuks in hun rugzakjes en dat is tot nu toe altijd voldoende geweest. 

Vermaak voor onderweg (deel 2).

De iPad. Onze telefoons. Heilig. Deze gooien we van te voren vast vol met leuke spelletjes en filmpjes en dit wordt zeker weten door Mees enorm op prijs gesteld. 

Heb je een rugzak? GEBRUIK DIT

Ga je op vakantie met kids, is niets fijner dat je handen ook een beetje vrij te hebben. Er moet een buggy geduwd worden en natuurlijk het een en ander aan handbagage getild worden. Dat tillen is dus veel makkelijker met een rugzak. Iets met handjes vrij dus ;-)! 

Anyway een begin om minder vakantiestress te hebben. Het enige wat er nog een klein beetje minder uitziet is het weer daar. Maar goed, ook dat komt vast goed en anders is het ook vast leuk om in de regen in het zwembad te spelen ;-)!

Hebben jullie nog tips voor minder vakantiestress? En jullie nog vakantieplannen?

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je