{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen warme thee, maar een plas

Ik vergat de luier van mijn dochter om te doen voor het slapen gaan en beschuldig mijn vriend van een natte plek op de bank.

Afbeelding blog 'Geen warme thee, maar een plas' Achtergrond blur afbeelding

De hectiek van mijn werkende leven dringt nu ook door in het slaapritueel. Meestal wordt Mia in bad gedaan en in haar pyjama en slaapzak gehesen door mijn vriend. Deze avond vond ik het leuk om haar in bad te stoppen en lekker veel gedichten voor te lezen over 'Mol', 'Vis'  en 'Nijnen' waarmee Mia konijnen bedoelt (uit het boek 'Ik leer je liedjes van verlangen en aan je apenstaartje hangen'). Na het afdrogen, maakte ik van Mia een 'oliebol' door haar lekker in te oliën en trok haar slaapkleren aan. 

Zo goed als elke avond geef ik Mia de fles en ondertussen knuffel ik haar plat. Ik zette haar beneden op de bank en maakte haar slaapfles klaar. Toen ik haar optilde om op schoot te nemen was het helemaal warm en nat onder haar billen. Ik roep geïrriteerd naar Arthur, 'Tuur, heb je net warme thee over de bank geknoeid? Ruim dat dan op, nu moet ze een nieuwe pyjama aan!' Uit de keuken kwam een ontkennend gebrom. En ineens bedenk ik me: 'Nee ik ben vergeten een luier aan te trekken. Welke moeder vergeet nou z'n kind een luier aan te trekken?!'. Ik voelde me vijf minuten intens dom. Nu kunnen we erom lachen en een luier vergeten? Zeg nooit nooit, maar de komende weken gebeurt mij dat niet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je