Snap
  • Kind

Geen pop op kdv meer

Op het kdv willen ze het 'gebruik' van de pop gaan minderen. Nu mag Lola haar pop alleen mee naar bed toe.

Vorige week kreeg ik te horen dat ze proberen de pop van Lola steeds vaker in het mandje te doen dat Lola zonder pop speelt. Over het algemeen gaat het heel goed maar eigenlijk vind ik het vreemd. 

Lola is nu circa 21/22 maanden en pas 5 maanden aan haar pop gehecht en eigenlijk vind ik het wel prettig dat ze een 'maatje' heeft waar ze lief en leed mee deelt. Ze deelt haar eten met Poeha, gaan samen tandenpoetsen en en op de fiets. En nu mag ze ineens niet meer met Poeha spelen. Ook andere kindjes in haar groep van haar leeftijd mogen ineens niet meer met hun knuffel rondlopen met als gevolg dat sommige kindjes heel erg overstuur zijn. 

Is het gek als ik vind dat mijn kind zelf bepaald wanneer ze haar pop wel of niet meeneemt? Of is het tijd dat ze hier niet aan mag hechten?

7 jaar geleden

Dat verschilt erg per school. Er zijn veel scholen waar ze bij de kleuters nog wel wat mee mogen nemen. Maar dan moet het wel gelijk op de kast. Mijn dochter mag altijd wat meenemen. Maar er is alleen op woensdag aandacht voor wat er mee gaat. De rest van de week staat het op de kast, tot ze weer naar huis gaan.

7 jaar geleden

Ik vind het raar maar herken het wel. Dunya was drie en sliep met Doedel. Op een dag zei ze dat ze op het kdv niet met Doedel mocht slapen omdat ze heel goed zonder Doedel kon slapen. Ik vond dat belachelijk. Ik werkte er zelf ook en heb gezegd dat ze dat zelf moet bepalen. Ik slaap nog steeds met knuffels en niemand beslist wanneer je daar te groot voor bent.

7 jaar geleden

Ik denk dat ze dat doen uit bescherming van het kind. Want er kan van alles gebeuren met die pop (vies, kapot, kwijt) en die verantwoordelijkheid wil het KDV/PSZ niet.... Als alle kindjes alleen maar steeds met hun knuffel/pop zitten, dat zou er toch een beetje vreemd uit zien. Wel is het natuurlijk fijn als zo'n pop/knuffel een beetje in de buurt blijft. Ideaal zo'n mandje dus. Op de basisschool mogen ze sowieso geen speelgoed van thuis meer meenemen en een KDV/PSZ is een voorbereiding voor die grote school. Ze kunnen dus alvast wat oefenen.

7 jaar geleden

Bij het kdv van mijn kids worden knuffels ook zo veel mogelijk in de mandjes gedaan. mijn kids zijn er helemaal aan gewend en doen bij binnenkomst zelf de knuffels al in de mand terwijl ze deze dan nog best even bij zich mogen houden... De kids hebben thuis wel altijd de knuffels bij zich en doen er dan alles mee. Vind het zelf wel een goede structuur die juist bij hun kdv hoort. Alleen zo rigoureus afbouwen zoals jij beschrijft lijkt me niet helemaal ideaal...