{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geekvirus en good parenting

Waar leg je de grens met je kind kennis laten maken met Hobbits, Harry Potter en de Hulk?

Afbeelding blog 'Geekvirus en good parenting'

proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com

Ik geef het grif toe. Ik ben een fantasy- en sciencefictionfan. Een geek! Een fervente ook nog. Ik ben dol op alles wat te maken heeft met Lord of the Rings, Harry Potter, Doctor Who, Marvel, the Hunger Games en ga zo maar door. En voor er gevraagd word of ik Twilight dan ook leuk vind... Neh, ik heb me er domweg gewoon nog niet aan gewaagd. Vampiers zijn weer niet zo mijn ding. Give me a Weeping Angel any day, maar films met als hoofdmoot dramatische vampieren maak je mij niet blij mee.

proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com

Ik vind het heerlijk om 's avonds op de bank met een dekentje, kopje thee een van de vele Harry Potterfilms weg te kijken, ze gaan me gewoon echt niet vervelen. Evenals the Hobbit. Als een kind zo blij was ik toen we the Desolation of Smaug gingen zien in de bios. Squeel! Even heerlijk onderdompelen in die wereld van hobbits, draken en fantasy. Ik kijk nu al uit naar de laatste film in december. Voor die tijd the Hobbit maar weer eens een keer lezen! Ook de boeken van Harry Potter staan fier op mijn e-reader geplempt. De Nederlandse versie heb ik allang doorlopen, nu mijn honger nog stillen met de originele Engelse boeken! En na ieder boek dat weer uit is, volgt natuurlijk weer het kijken van de bijbehorende film!

En hoe ouder mijn kinderen worden, des te dichter ze bij het moment komen dat ik mijn enthousiasme voor fantasy en sciencefiction met ze kan delen. Mijn jongens zijn al Whovians(Doctor Who fans) in hart en nieren, dit volgen ze al met het grootste plezier. Ze hebben nog lang niet alle afleveringen gezien, want sommigen zij nu eenmaal nog niet geschikt voor hen. Nachtmerries over weerwolven heeft mama niet zo'n trek in, gek genoeg. Maar ze hebben nog lang geen kennis gemaakt met hobbits, de Hulk of Katniss. En dit duurt nog wel even voor ik ze daarmee kennis laat maken. Maar, oh, wat kijk ik ernaar uit dat we lekker filmmarathons kunnen gaan houden met Lord of the Rings, my precious. Ze kunnen weten wie Voldemort is en zien wat voor persona er achter Batman schuilt. Er staat ze nog zoveel moois te wachten! Ik ben benieuwd wanneer zij Harry Potter aan gaan kunnen of dat ze daar beter mee kunnen wachten. Toen ik 15 was, vond ik the Chamber of Secrets echt doodeng, maar toegegeven, ik ben ook wel een klein beetje een schijtlaars. De grenzen aftasten wat al wel kan en wat niet. De eerste Harry Potter film hebben ze al wel gezien, als ze Doctor Who niet eng vinden, dan kon dit ook prima. De tweede film moet nog maar wel een paar jaar wachten. Wat is verantwoord en wat niet? Als ouders zijnde ken je je kinderen het beste en het ene kind is er eerder voor klaar dan het andere kind. Zolang het maar leuk blijft natuurlijk!

En ach, met twee ouders als geeks, moet dat virus toch ook wel overslaan? proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je