Snap
  • Kind

Geef ik mijn prullie wel genoeg aandacht?

Een blog van een andere mama zette mij aan t denken..Geef ik mijn zoontje wel genoeg aandacht? Of geef ik hem juist teveel aandacht?

Gisteren las ik een een (anonieme) blog van een mama.. ze verveelde zich tijdens het "speeluurtje" het liefste zette ze haar kind achter een tablet zodat hij niet de hele tijd haar zou betrekken met het spelen... ook kon ze niet meegaan in de fantasie van haar kind... kortom ze vond het allemaal maar vervelend ( ze houd wel van haar kind schreef ze ) 

Dit maakte me als 1ste best wel boos! Daarna zette het me aan het denken... 

Ik werd boos omdat ik het me totaal niet kan indenken dat ik niet met mijn kind zou willen spelen.... tuurlijk speel ik ook niet 24/7 met mijn zoontje.. maar ik vind het spelen echt leuk! Het achter elkaar aan kruipen.. met een bal overrollen..boekjes lezen...kiekeboe spelen...etc. je krijgt zo een band met je kind. En ik geef ook toe dat ik mijn kleine man  ook wel eens voor de tv zet zodat hij babytv kan kijken... het huis maakt zichzelf helaas niet schoon...

Maar om nu echt met een bokkepruik als een stuk chagrijn naast je kind te zitten omdat je geen zin hebt om met je kind te spelen...( zo schreef ze het echt in haar blog) dat maakt me niet alleen boos maar ook verdrietig.. jou kind kan er niks aan doen dat jij het niet leuk vind! Weet je zet je er gewoon overheen en probeer dan leuk te spelen met je kind!  De afwas vind ik ook niet leuk maarja dat moet ook gebeuren en meestal als je je schouders eronder zet valt het achteraf allemaal wel mee.

Het zette me ook aan t denken.... moet ik soms minder doen met mijn zoontje? "Verwen" ik hem teveel en wordt hij hierdoor minder zelfstandig? 

Zoals ik net al zei ik zet mijn zoontje ook wel eens voor de tv... dat is meestal als ik t huis aan t poetsen ben.. en dan voel ik me weer schuldig dat hij een paar uur voor de tv heeft gezeten ... mijn zoontje kan zich gelukkig wel lekker zelf bezig houden hij speelt met vanalles geef hem een lege fles of een pan en pollepel en hij is uren zoet.

Mama zijn is zwaar soms heel erg zwaar! En ik weet elke mama doet het anders en dat vind ik goed! Maar mama zijn is ook het mooiste wat er is! Jouw kind houd onvoorwaardelijk van jou en jij ook van jouw kind. 

Bij de geboorte zegt iedereen geniet maar van deze momentjes want ze worden zo snel groot!  En dus wil ik graag hetzelfde advies geven aan die mama die die blog heeft geschreven:

Geniet van deze momenten dat je kind met jou wil spelen, dat jij de belangrijkste persoon bent in zijn/haar leven, dat ze je overal bij betrekken... zeg niet steeds nu niet! Want dan heb je kans dat je kinderen over een aantal jaren zeggen NU niet mam! ( als ze dus bijv. In de puberteit zijn).

Een wijze mama zei mij eens: iedere leeftijd kent zijn fases en heeft zijn eigen charmes....

Soms is het leuk en soms wat minder maar je krijgt spijt als je niet van elk moment probeert te genieten en het te koesteren.

Xxx

7 jaar geleden

Zo te lezen is jouw kindje jonger dan die van de annonieme mama. En iedereen is anders. Je schrijft dat ze zich verveelde en haar kind liever achter een laptop zette. Het woord liever zegt dat ze dat dus niet altijd doet. Ik vind het heerlijk om naar mijn kinderen te kijken als ze bezig zijn. En ook speel ik wel eens mee. Maar ze moeten ook zichzelf leren vermaken. Heel simpel, ik ben geen entertainmentmama. Vervelen hier in huis is ook prima. Hier zijn ze al wel iets ouder. Soms wii ik met mario mee, wij houden filmavond kijken wij gezellig met zijn allen film. In de winter wil ik nog weleens mee bouwen met de lego. Maar ik knutsel niet. Ben ook niet echt van de spelletjes. De kinderen ook niet dat scheeld. Kleuren doen wij wel samen, dan word er gezellig nij gekletst. Iedereen heeft zijn eigen invulling. Net werd er ook gevraagd mama doe je mee op de wii. Dan zet ik mario wel op. ( mama vind mined craft niet leuk) maar het antwoord was ook nee, ik moet nodig poetsen, dus dat ga ik nu maar eens doen ;)