{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geef ik mijn prullie wel genoeg aandacht?

Een blog van een andere mama zette mij aan t denken..Geef ik mijn zoontje wel genoeg aandacht? Of geef ik hem juist teveel aandacht?

Afbeelding blog 'Geef ik mijn prullie wel genoeg aandacht?'

Gisteren las ik een een (anonieme) blog van een mama.. ze verveelde zich tijdens het "speeluurtje" het liefste zette ze haar kind achter een tablet zodat hij niet de hele tijd haar zou betrekken met het spelen... ook kon ze niet meegaan in de fantasie van haar kind... kortom ze vond het allemaal maar vervelend ( ze houd wel van haar kind schreef ze ) 

Dit maakte me als 1ste best wel boos! Daarna zette het me aan het denken... 

Ik werd boos omdat ik het me totaal niet kan indenken dat ik niet met mijn kind zou willen spelen.... tuurlijk speel ik ook niet 24/7 met mijn zoontje.. maar ik vind het spelen echt leuk! Het achter elkaar aan kruipen.. met een bal overrollen..boekjes lezen...kiekeboe spelen...etc. je krijgt zo een band met je kind. En ik geef ook toe dat ik mijn kleine man  ook wel eens voor de tv zet zodat hij babytv kan kijken... het huis maakt zichzelf helaas niet schoon...

Maar om nu echt met een bokkepruik als een stuk chagrijn naast je kind te zitten omdat je geen zin hebt om met je kind te spelen...( zo schreef ze het echt in haar blog) dat maakt me niet alleen boos maar ook verdrietig.. jou kind kan er niks aan doen dat jij het niet leuk vind! Weet je zet je er gewoon overheen en probeer dan leuk te spelen met je kind!  De afwas vind ik ook niet leuk maarja dat moet ook gebeuren en meestal als je je schouders eronder zet valt het achteraf allemaal wel mee.

Het zette me ook aan t denken.... moet ik soms minder doen met mijn zoontje? "Verwen" ik hem teveel en wordt hij hierdoor minder zelfstandig? 

Zoals ik net al zei ik zet mijn zoontje ook wel eens voor de tv... dat is meestal als ik t huis aan t poetsen ben.. en dan voel ik me weer schuldig dat hij een paar uur voor de tv heeft gezeten ... mijn zoontje kan zich gelukkig wel lekker zelf bezig houden hij speelt met vanalles geef hem een lege fles of een pan en pollepel en hij is uren zoet.

Mama zijn is zwaar soms heel erg zwaar! En ik weet elke mama doet het anders en dat vind ik goed! Maar mama zijn is ook het mooiste wat er is! Jouw kind houd onvoorwaardelijk van jou en jij ook van jouw kind. 

Bij de geboorte zegt iedereen geniet maar van deze momentjes want ze worden zo snel groot!  En dus wil ik graag hetzelfde advies geven aan die mama die die blog heeft geschreven:

Geniet van deze momenten dat je kind met jou wil spelen, dat jij de belangrijkste persoon bent in zijn/haar leven, dat ze je overal bij betrekken... zeg niet steeds nu niet! Want dan heb je kans dat je kinderen over een aantal jaren zeggen NU niet mam! ( als ze dus bijv. In de puberteit zijn).

Een wijze mama zei mij eens: iedere leeftijd kent zijn fases en heeft zijn eigen charmes....

Soms is het leuk en soms wat minder maar je krijgt spijt als je niet van elk moment probeert te genieten en het te koesteren.

Xxx

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je