Snap
  • Kind
  • post

Gebroken nachten

Peuter word snachts wakker en huilt om mama wil dan absoluut niet meer gaan slapen. Vaak tussen 0:00 en 04:00

ja hoor het is weer zover... De zoveelste nacht deze week dat ons meisje (bijna 2,5 jr) snachts wakker is.

2 goede nachten gehad ( zonder middagslaapje )..dus we dachten dat dat het probleem zou zijn.

Maar blijkbaar heeft het toch niets te maken met het smiddags wel of niet slapen.

Het probleem momenteel is, dat ze niet wil dat ik wegga van haar kamer als ik haar naar bed breng. smiddags is er geen probleem, als ik haar dan op bed leg gaat ze meteen liggen en slapen.

Snachts gaat t als volgt.. Ze word wakker, ik ga naar haar toe. Aai over haar bolletje en zeg dat ze moet gaan slapen. Soms slokje water. Maarze wil niet gaan liggen. Als ik dan de kamer maar weer uit wil lopen blijft ze gillen "mammaaaaa" En roepen "Nie slape nie slape nie slape!!!" Ze krijst alles bij elkaar tot kokhalzen toe. Laten huilen heeft dus ook geen zin lijkt me.

Ze wil ook niet bij ons in bed slapen, alleen maar spelen. Ze is wel erg moe dat zie ik aan haar.

Als mijn man haar op bed legt is er niets aan de hand, dan gaat ze meteen slapen.

Maar snachts luisterd ze ook nr mijn man niet. Hij kan de kamer wel uitlopen maar na 5 min begint ze weer om mama t huilen. Nachtlampje hebben we ook al geprobeerd.

Ik weet t niet meer..

Wie heeft hier ook ervaring mee? Is dit een fase? Iemand tips? Verder heeft ze als ik wegga geen problemen overdag.

9 jaar geleden

Inmiddels hebben we DE oplossing voor het nachtelijk wakker worden... Op een gegeven moment was het zo erg geworden dat ze iedere nacht tussen ons in gekropen kwam, waarna papa en mama door het gedraai van dochterlief niet meer konden slapen. Van een vriendin kreeg ik de gouden tip! Een nachtlampje van MyBuddy van Philips! Als ze moet gaan slapen laat dit lampje een maantje zien, en als ze uit bed mag ( deze tijd kan je instellen) verschijnt er een zonnetje :) en aangezien ze dit al begrijpt werkte dit vrijwel meteen! Ze slaapt nu iedere nacht in haar eigen bedje, wordt soms nog wel wakker maar als je haar er dan aan herinnert dat het maantje nog schijnt en ze moet slapen, slaapt ze meteen weer verder :) heerrrrlijk

10 jaar geleden

Ik ga vaak heel even naar binnen, maar alleen als ze een er is iets huiltje hebben, als je ze dan op tijd hoort en even gerust stelt, slapen mijn dochters rustig verder. Als ze al echt wakker zijn en meer roepen dan ga ik liever niet heen. De jongste is nu 2 jaar en 3 maanden en slaapt niet meer op de opvang maar nog wel thuis. Daardoor kost het haar vaak 's avonds wel een uur om in slaap te komen, maar dan speelt ze vaak rustig, dus dat vind ik geen probleem. Ze heeft een nachtlampje en een paar speeltjes. Soms wordt ik wel eens wakker in de nacht en dan haar ik haar ook wel eens spelen of iets zingen, dan moet ik even lachen en slaap weer verder. De oudste heeft ook een drama gemaakt toen ze deze leeftijd had! bij haar bleef ik vaak op de gang rommelen maar ging niet meer naar binnen. Gelukkig is het voor een gedeelte een fase, ze denken nl dat je niet begrijpt wat ze willen en dat het komt door de communicatie die ze nog niet helemaal onder controle hebben. Je hebt er helaas nu niets aan, maar het is misschien een geruststelling om te weten dat zodra je beter met ze kunt praten en ook onderhandelen, het echt overgaat!!! En als mama verteld je gevoel je vaak een heleboel, dus doe vooral wat goed voelt, elk kind is anders!

10 jaar geleden

Ja dat kokhalzen heeft bij ons ook erg vaak uitgemond in spugen. Ze heeft een reflux verleden dus heeft altijd heel veel gespuugd dus ze is er ook zelf niet vies van. Maat proberen dit nu wel zoveel mogeljk te beperken, omdat we niet willen dat het een gewoonte word waar we erg naar toe aan het gaan waren. Vandaar dat ik haar niet echt lang wil latern huilen. Tis al zon spinnetje zo slank. En als ze dan eens goed gegeten heeft vind ik t zonde als ze t weer uitspuugd van drift. Marianne ik ga j ou tip vanavond proberen!!

10 jaar geleden

Dankje voor je tips, denk toch dat we moeten stoppen met middagslaapje, gisterenmiddag 1 uurtje geslapen en gisterenavond viel ze pas om 9u ur in slaap en vanmorgen om 7 uur weer wakker. Heb het toedekken en iedere 5 min teruggaan geprobeerd, dit hielp wel toen ze de periode had van telkens ut bed komen, maar nu niet. Ze kruipt meteen huilend weer naar het voeteneind. Uiteindelijk bij haar op kamer gaan ztten zonder wat te zeggen,toen kalmeerde ze wat, maar begon ze allemaal tegen me te kletsen haha. Dus misschien is met rug naar haar toe zitten nog niet zon gek idee van Marianne. Ga ik vanavond maar eens proberen.