{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geboren met een herseninfarct

Deze blog gaat over ons zoontje Thor van nu 2,5jr die is geboren met een linker herseninfarct en rechts motorische uitval heeft.

Afbeelding blog 'Geboren met een herseninfarct '

21 Okt 2011, ons zoontje werd met een spoedkeizersnede gehaald met 73+1 na een mislukte inleiding, hij ademde niet en werd meteen gereanimeerd en daar hoorde papa zijn eerste huiltje GELUKKIG!! de roze wolk kan eindelijk beginnen dachten wij maar niets bleek minder waar te zijn, na de 1e nacht kreeg hij stuipjes dus werd hij over gebracht naar het UMC te Nijmegen waar bleek dat hij epilepsie heeft dus kreeg hij hiervoor een medicijn, ook balde hij zijn rechter vuistje alleen maar dus werd er een mri scan gemaakt, 3 dagen was Thor toen we de uitslag kregen. Uw zoontje heeft links een zware herseninfarct gehad en de hersenen maken daar plaats voor vocht en we verwachten dat hij niet veel zal doen kwa motorische ontwikkeling vertelde de arts toen, BOEM, en weg was die roze wolk, ons zoontje werd overgebracht voor een EPO studie voor baby's met een herseninfarct waar we maar al te graag aan mee wilde doen, baat het niet dan schaad het niet. Thor was 1 week oud toen hij de eerste van de drie dosis Epo kreeg, na 2 weken mocht hij weer terug naar Boxmeer om zelfstandig te leren drinken en na 2,5 week mochten we eindelijk naar huis, we dachten al van en hoe gaan we nu verder?? 

De fysio kwam aan huis en voelde zich vereerd dat ze hem mocht behandelen.

Al snel merkte we dat hij toch IETS ging doen kwa motorische ontwikkeling, hij ging rollen toen hij 6 maanden was en ging zelfstandig zitten toen hij 1 jaar en 3 maanden was, ging staan met 2 jr en zelfs nu kan hij LOPEN!!!!

Niemand had dit ooit durven dromen, zijn artsen staan nog versteld hoe sterk hij wel niet is en wij denken dat we dit hebben te danken aan de Epo is hem toen is toegediend.

Thor gaat nu 3 maal per week naar een revalidatie klasje waar hij ergo, fysio,logo en groeps therapie krijgt en we merken ook dat hij steeds meer woordjes begint te zeggen en hij leert nu in een heel rap tempo!!

Ik blog elke maand over de ontwikkeling van Thor zodat jullie ook op de hoogte kunnen blijven van de ontwikkeling van hem en zodat we andere ouders kunnen ontmoeten en onze verhalen kunnen delen :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je