{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gastouders

Afbeelding blog 'Gastouders' Achtergrond blur afbeelding

Hoi,


Dit is mijn eerste verhaal dus ik zal eerst even een korte voorstelronde doen. Ik ben Anouk en ik ben 29 jaar. Ik heb met mijn man Bjorn 2 kinderen, Aivy van 2 en Jake van 4. 


Toen jake geboren was, hadden we ervoor gekozen om hem naar een gastouder te brengen ipv een kinderopvang. We vonden vooral de huiselijke sfeer fijn en de aandacht die er dan is voor het kind. We zijn al gelijk na zijn geboorte op zoek gegaan en we hadden vrij snel iemand gevonden. Het eerste gesprek was erg positief dus besloten we hem bij deze gastouder te brengen. 

Hij had het er erg naar zijn zin en ze verzorgde hem goed. Toen ik zwanger was van aivy, werd er steeds meer geschoven met de uren. De uren die hij was geweest werden op een andere dag weg gezet. In het begin gaf ik hier niet veel aandacht aan, omdat het aantal uren wel klopte. Het werd steeds vaker gedaan dus was ik ook steeds meer op mijn hoede. Ik merkte dat de gaatouder soms meer als het aantal toegestaande kinderen had en soms als ik jake op ging halen, was ze zelf weg (sporten) en was haar man nog thuis. 

In het begin vertelde ze dat ze er wel eens op uit gaat met de kinderen en dat ze creatief bezig is. Hier hebben we nooit wat van gezien. Nooit geen tekeningen, kunstwerkjes of iets gezien. Dit heeft mij erg aan het denken gezet en we hebben besloten om over te gaan naar een andere gastouder, vooral omdat er een tweede op komst was. 


Ook toen hadden we snel iemand gevonden. Ik gaf al gelijk aan in het begin dat we iemand zochten die creatief bezig is met de kinderen en ook er op uit gaat of in ieder geval naar buiten gaat met de kinderen. Zij beloofde dit ook allemaal. 

Jake bleef het bij deze gastouder altijd moeilijk vinden wanneer ik hem bracht. Hij klemde zich altijd vast aan mij of ging zelfs achter mij staan. Aivy was ondertussen geboren en zij ging ook naar de gastouder. Jake vermaakte zich wel, maar hij was er nooit zichzelf. 

In deel 2 zal ik verder vertellen hoe dit verder ontwikkelde. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je