{{ message.message }}
{{ button.text }}

GA SLAPEN

Mag mijn peuter van 3 een borrel voor het slapen gaan?

Afbeelding blog 'GA SLAPEN ' Achtergrond blur afbeelding

Als sinds haar geboorte is het drama, Bobbi wil niet slapen. Hoogstwaarschijnlijk is dat prille begin ook gelijk de boosdoener, want wij woonde destijds bij mijn ouders op zolder. De woonkamer was tegelijk de slaapkamer, dus nooit echt rust of stilte. Avonden en nachtenlang was ze aan het spoken.....en nu is ze bijna 3 en is het nog steeds drama.

Als moeder van drie kids, zou je misschien verwachten dat ik wel weet hoe ik dit moet aanpakken. Maar geloof me, ik weet het niet! Als ik op internet zoek naar tips dan lees ik van alles, maar toch ook weer niks. Want al die tips lijken mega, maar uiteindelijk helpt het geen donder. Hier niet in ieder geval. 

Natuurlijk heb ik geprobeerd om consequent te zijn, steeds weer terug naar bed brengen, weinig woorden gebruiken, duidelijk zijn, hetzelfde avondritueel aanhouden. Maar al deze trucjes werken niet voor Bobbi. Geen muziekje, geen lampje, geen boekje, nee Bobbi wilt mama en dan het liefste heel dicht tegen haar aan. 

En yep ik heb een ruggengraat van een weekdier en dus ligt ze vaak (lees: bijna altijd, of altijd) tegen mij aan. Stiekem vind ik het fijn. Dat kleine warme lieve moppie dat zo dicht bij mij wilt zijn. Maar dat kleine moppie wordt steeds groter en neemt steeds meer (lees: alle) ruimte in bed in. Met als resultaat: papa slaapt in Bobbi’s bed.

“Papa, je mag geen sticker plakken als je niet in je eigen bed slaapt.....”

Maar nu ben ik het dus zat, want dat slechte slapen begint ons zo onderhand een beetje op te breken. Ik ben moe en kan niks hebben, Bobbi kakt halverwege de dag in, maar mag nu niet meer naar bed in de hoop dat ze ‘s-avonds slaapt. Jef zou zo graag weer eens naast zijn vrouw liggen, laat staan de rest wat hij nog zou willen....kortom slaap crisis bij Moedertjeohhh

Dus zoek ik de oplossing, al geloof ik niet meer in dé gouden tip en denk ik dat ik haar voortaan maar gewoon een borrel ga geven voor het slapen gaan....kan wel toch? 

Liefs Deb  *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je