Snap
  • Kind
  • gezondheid
  • peuter
  • ontlasting
  • Moedergevoel

Ga maar poepen, meisje!

Ik ga even terug naar hoe het begon.

Drie maand geleden begonnen er al problemen met het poepen. Het was zo erg, dat ze er een angst voor had gekregen. Sindsdien heeft Lauren al een drankje (lactose) die wij elke dag moeten geven. Ze vindt het drankje niet vies en neemt hem dan ook iedere dag in. In het begin kreeg ze het max. Hoeveelheid van het drankje. 

Dit moesten wij afbouwen zodra wij merkten dat ze geen angsten meer had rondom het poepen.

Zo gezegd zo gedaan. En we hadden uitgevonden dat 5 ML voldoende is per dag. Niet meer iedere dag een banaan, roosvice Laxo, roomboter op brood en nog meer dingen hebben wij al ingezet om het te verhelpen.

Een aantal weken gingen voorbij tot afgelopen zondag.. 

Het voelde niet goed.

Lief meisje, het is vrijdag 3 mei. Vandaag heb je gewoon nog gepoept niet wetende dat we een ellendige week tegemoet zouden gaan.

Inmiddels is het zondagavond. De laatste avond na twee heerlijke weken vakantie. Een vakantie waarin je zindelijk bent geworden. Ik vraag aan mijn vriend of hij nog weet wanneer Lauren voor het laatst heeft gepoept. We weten het allebei niet meer.

Maandagochtend. Maar weer 20 ML van het drankje geven. We weten allebei dat normaal gesproken er dan diarree komt (Sorry voor de woorden).

Het klinkt niet echt smakelijk haha.

Ik app mijn schoonmoeder, die past op maandag op, of Lauren inmiddels heeft gepoept. Ik krijg een appje terug met dat er nog steeds niks gebeurd is. 

Ik vind het echt sneu voor Lauren en vraag toch om advies van de huisarts. We moesten toch nog een afspraak maken voor na 3 maand dus dit kwam goed uit.

De huisarts gaf het advies met het nog even aan te zien, het hoort bij het zindelijk worden, maar mijn moedergevoel zei dat dit niet goed was..... wordt vervolgd...

4 jaar geleden

Herkenbaar, onze zoon Sem (3 jaar) kreeg ook het lactose drankje van de huisdokter. Hij werd er ziek van, hoge koorts en flink spugen. Onmiddellijk gestopt en een afspraak bij de kinderarts gemaakt. In de tussentijd ben in bevallen, de kraamhulp adviseerde verse sinasappelsap met sla olie. 2 keer per dag en het heeft geholpen! Afspraak kinderarts niet nodig. Wellicht zou ook een osteopaat iets voor jullie kunnen betekenen?

4 jaar geleden

Wij hebben dit ook gehad, kon je het maar van ze overnemen. Van alles geprobeerd en het wondermiddel gevonden! Een lepel lijnzaadolie van Zonnature (jumbo). Na het avondeten gewoon een lepel en daarna gelijk een lepel yoghurt. Het is niet lekker maar werkt super goed. Kleine meid zit nu met een glimlach op het toilet.

4 jaar geleden

Hoi Lauren, Ons oudste zoontje was ook aan het tobben met zn ontlasting. En stond daarom waarschijnlijk ook stil met zn ontwikkeling. Omdat hij heel de dag alleen maar aan het poepen dacht en het op zat te houden. Hij zat soms huilend op de wc, zo zeer dat het deed. Bij hem was het een vicieuze cirkel. Hij at niet of weinig van de avondmaaltijden. Dus ook haast geen groenten. Hij durfde niet te drukken, maar daardoor werd het alleen maar harder. En dan gaat het weer pijn doen. Ik heb ook van alles geprobeerd: laxo, kiwi's en nog meer. Maar dat hielp niet. Toen hoorde ik van de moeder van een klasgenootje dat hun ook bij de poeppoli liepen. Dus daar een verwijzing voor gevraagd. Ze begeleiden je super, maken om de zoveel tijd een belafspraak. We hebben hem tot 2 keer toe met zakjes leeg moeten krijgen. Wat een drama is dat zeg?. Wij hadden 1 keer dat hij binnen een half uur 10 schone onderbroeken had versleten. Nu ondertussen gebruiken we een pot met poeder macrogol. Elke dag 1 schepje door zn drinken heen. Het gaat een heel stuk beter met hem. Af en toe nog weleens dat hij net te laat naar het toilet gaat. Maar agh, hij heeft tenminste geen pijn meer. Want dat vond ik vreselijk om te zien; dat je kind pijn heeft maar hem niet kan helpen. Dan breekt je moederhart. Veel succes met alles! En hoop dat het gauw beter gaat met je dochter! Nog even een tip: soms moet je echt op je strepen gaan staan bij de huisarts, want die nemen het toch vaak met een korreltje zout.? Groetjes

4 jaar geleden

Lijkt me een goed idee ?