Snap
  • Kind
  • post

Flip de Beer

Wat spannend... we hebben onverwachts 'iemand' te logeren!

Sinds april zit onze jongste dochter op school. Ze vindt het gewoonlijk al erg leuk, maar sommige dingen maken school nog eens extra leuk. Zo is ze bijvoorbeeld in die korte tijd al met school naar een grote speeltuin en een boerderij geweest. Gisteren was er weer iets waar ons meisje al een tijdje reikhalzend naar uit keek: Flip de Beer zou een keer komen logeren!!

'Flip de Beer???' zullen sommige moeders onder ons zich nu verbaasd afvragen. Ja, inderdaad: Flip de Beer. Deze knuffelbeer is een soort mascotte van de klas die bij ieder kindje een paar nachtjes komt logeren. Het is de bedoeling dat het kindje zijn / haar 'gast' goed 'verzorgd' en vervolgens moet mama of papa een paar foto`s en  een verslag  in het 'dagboekje' van Flip maken.

Gisterenmiddag was het dan zover: Flip de Beer kwam met zijn koffertje met pyjama, slaapzak, jasje, tandenborstel en knuffelbeestje bij ons logeren....wat een feest! Hij mocht eerst samen met ons in een echte stoel poffertjes eten ( zijn lievelingseten, fluisterde hij me in )en daarna moest ik helpen met het aantrekken van zijn pyjamaatje en slaapzak. Ook tanden poetsen hoorde er natuurlijk bij. Ze keken nog even samen televisie en toen sliepen Flip en ons jongste meisje als twee roosjes.

Omdat Flip twee nachtjes mocht komen logeren, mag hij vanavond bij de oudste slapen. Het was namelijk even ruzie tussen de twee meiden. De oudste gaat al bijna naar groep 3, maar Flip had nog nooit bij haar gelogeerd. Dat was natuurlijk niet 'eerlijk' maar deze goede oplossing bedachten de meisjes vervolgens samen.

Morgen gaat Flip weer met zijn koffertje naar 'huis'. Eerst heeft hij vakantie en daarna gaat hij logeren bij een ander kindje. 'Dag, Flip de Beer...we zullen je missen!'

 

 

6 jaar geleden

BIER EN TIETEN!

6 jaar geleden

hoi ik ben gert IK WIL IN DE FUCKING NIEUWSBRIEF

6 jaar geleden

ik ben knarf en ik ben een spontane jonge man uit het noorden van het oosten van het land ik zou graag in contact willen komen met flip de beer! contact mij hier: 06 37 22 90 41

10 jaar geleden

Gelukkig rook 'ons Flipje' schoon en fris!