{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fietsen met kinderen of toch de auto?

Afbeelding blog 'Fietsen met kinderen of toch de auto?'

Het is zo lekker handig, de auto. Zeker als je een aantal jonge kinderen hebt die elkaar snel zijn opgevolgd. In het begin keek ik bewonderenswaardig naar moeders die met fiets en fietskar en heuvel opzwoegden. Vaak fietste er dan nog een ander kindje naast haar.

 

Wel of niet fietsen?

Omdat ik het belangrijk vind om mijn kinderen al jong deel te laten nemen aan het verkeer en omdat ik nogal snel last heb van een paar pondjes erbij heb ik in de afgelopen herfstvakantie dan toch maar de knoop doorgehakt. Ik ging een fiets aanschaffen met kinderzitje en achteropfiets. Mijn oudste zoon van 6 kreeg een eigen fiets.

 

Ambitieus

De ambitie is om, mits het droog is, altijd op de fiets naar school te gaan. Dat bleek zo ambitieus te zijn dat we sindsdien iedere dag naar school en naar huis fietsen. En het is leuk!

 

Voordeel van fietsen

Het fietsen is niet alleen leuk maar mijn oudste weet inmiddels al veel van het verkeer af en vraagt zelfs wat al die borden langs de kant van de weg betekenen. Daarnaast heeft hij in dat halfjaartje al een stel beenspieren ontwikkeld waar je, voor een jong kind, u tegen zegt. Daarnaast hoef ik zelf niet meer naar de sportschool en fiets ik heerlijk mijn hoofd leeg van al het werk, gezin en andere nevenactiviteiten. En mijn conditie is reuze! Daar word ik dan ook weer blij van.

 

Goedkoop, dat fietsen

Fietsen in plaats van de auto pakken is ook nog eens beter voor het milieu en de portemonnee. ‘Hoe bedoel je dat’ vroeg mijn oudste zoon. ‘Nou, ik hoef minder vaak te tanken en daardoor houd ik wat geld over voor andere leuke dingen’. ‘ooooooh, ik zal NOOOOOOIT meer mopperen mam, als we weer op de fiets gaan’ zegt m’n dochter.

 

Wat is jullie ervaring met het naar school brengen van de kinderen? Pak je liever de auto of ga je ook sportief op de fiets? En wat is je motivatie? Ik lees het graag!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je