{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fietsen met een bordje

Ken jij het bordje? Ik niet. Omdat ik nieuwsgierig was heb ik even verder gekeken. Ik hoop dat jij dat ook doet.

Afbeelding blog 'Fietsen met een bordje' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben wel benieuwd: Ken jij dit bordje?

Limited hearing bordje

Ik ben lid van de Facebookgroep van ons dorp. Op deze Facebookpagina komen zoals waarschijnlijk op alle Je bent ..... als pagina's, leuke foto's uit het verre en recente verleden van de groep voorbij. EK'88 foto's waarbij het halve dorp feestend op de NZHbus zit; oude, inmiddels afgebrande boerderijen en vele andere zaken die ik zelf in het dorp niet heb meegemaakt, omdat ik daar gewoonweg te jong voor ben. Natuurlijk komen ook alle gevonden huisdieren, of juist de vermiste huisdieren langs. En de evenementen die er nu georganiseerd worden. Kortom een hele normale Je bent ..... als pagina.

Vorige week werd echter mijn aandacht door een ander soort berichtje getrokken. Een bericht over bovenstaand bordje dus.

Ik kende het bordje niet. Mijn interesse was gewekt, wat is dat voor bordje? Ik weet het nu, dankzij dit bericht op Facebook. Ik deel dit ook met jullie, want hoe meer bekendheid hoe beter. Iedereen moet dit Limited Hearing bordje leren kennen.

Op de site World Wide Visible las ik de volgende uitleg over het bordje:

Limited Hearing staat voor Beperkt Horen. Met dit bordje laat je andere weggebruikers weten dat je hen wellicht niet hoort toeteren of bellen als je op de fiets zit waardoor auto’s, fietsers, wielrenners en scootmobielen met een boogje om je heen gaan zodat je minder snel schrikt. Dit voorkomt onnodige irritaties en vervelende schrikreacties. Het Limited Hearing bordje helpt jou dus veilig en ontspannen bewegen in het verkeer!

Limited Hearing

Belangrijk dus dat niet alleen de mensen die het bordje gebruiken weten wat dit betekent, maar IEDEREEN moet dit weten. Alleen dan kunnen wij in het verkeer er ook naar handelen en daadwerkelijk rekening houden met mensen met een beperking van het gehoor in het verkeer.

Ps. Het meisje op de foto fietst dus bij mij in het dorp rond, de foto's mocht ik van haar moeder gebruiken voor meer bekendheid voor dit bordje. Ik hoop oprecht dat dit helpt en dat zij veilig kan rond fietsen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je