Snap
  • Kind
  • Babyspullen

Fashionable peuters?

Tegenwoordig lijkt het op socialmedia wel alsof elke peuter is gestyled door Vogue magazine. Kunnen ze nog even kind blijven alsjeblieft?

"Dat lijkt me nou echt leuk, om je kind aan te kleden" verzuchten mijn jongere collega's vaak, als ze zich vergapen aan alle schattige kinderkleding. Natuurlijk is het leuk om te shoppen voor je kind, dat geef ik direct toe, maar een kind is meer dan een levende aankleedpop. Toch moet ik toegeven dat ik er erg van geniet als mijn meisje haar leuke nieuwe jas aan heeft met haar bontkraagje. Ze lijkt net een koninging met haar manteltje. Zo schattig! 

Maar er zijn ook genoeg dagen dat ze eruit ziet als pipi langkous. Veel kleuren en nog meer prints. Want als je zo klein bent kan dat gewoon. Who cares of je peuter er wel helemaal fashion verantwoord bijloopt? Ik niet! 

Het duurt nog maar heel even en dan krijgt onze peuter zelf een mening over wat ze aan wil en wat niet. Het compromis zal ook niet altijd even stylish zijn als dat ik dat graag had gewild. Zal haar voorkeur roze zijn, glitters of toch liever alleen maar broeken? Wie zal het zeggen. Tot die tijd zal ik haar kleden in alle kleuren van de regenboog, want nu kan het nog en bovenal wil ze het nog. Ja mijn kleine regenboogje mag dan niet zo stylish verantwoord zijn, kleurrijk is ze in ieder geval. 

Mijn vraag aan jullie: hoe zie jij je kind het liefst gekleed gaan? En hebben ze er zelf iets over te zeggen of bepaal jij? 

8 jaar geleden

Ik kleed mijn kinderen eigenlijj ook best netjes aan. Beetje fashion.. maar nu heeft hij ook echt wel een voorkeur. En hij mag zich vaak zelf aankleden dus ook zelf uitkiezen. Combinaties waarvan ik dacht nee dat past echt niet, zien er dan toch eigenlijk wel leuk uit. Ik vind het belangrijk dat ze kunnen spelen en zichzelf vies maken. Maar dat mogen ze van mij ook in hun nette kleren.

8 jaar geleden

Mijn pukje is nog maar net 6 maand, dus Mama beslist nog ;-) Toch kan ik me behoorlijk opwinden over de zogenaamde fashionpoppetjes....alsof ze zo de catwalk op moeten en vooral niet vies mogen worden. Heb een vriendin wiens dochter een verkleedjurk heeft van Frozen (meissie helemaal happy, blij) maar ze mag hem welgeteld 5 minuten aan hebben, dan moet ze weer in de pronk, Tuurlijk wil je dat de kleine leuk gekleed is, ik ook en dat doe ik ook. Bovenal moet het, naar mijn idee, praktisch, leuk/ vrolijk en functioneel zijn voor de kids. Maar ik zal haar op geen enkel vlak willen belemmeren in haar ontwikkeling en naar mijn idee doe je dat als ouder wel als je er op The Vogue-Way mee omgaat.

8 jaar geleden

De oudste is net 2, maar heeft eigenlijk nog geen voorkeur. Ja, als ze haar jurken ziet hangen aan de kast dan wijst ze ernaar en zegt ze dat dat haar jurk is. Als ik dan vraag of ze die aan wil dan zegt ze altijd 'ja'. Maar echt voorkeur... Het hangt van onze dag af wat ik haar aantrek. Naar het bos vind ik een jurk niet echt een doorslaand succes hahaha! Maar ik bepaal. Wellicht is dat over een half jaar/jaar wel anders... En ik hou van jurken! Jurkjes bij baby's vind ik geen gezicht, dan ben ik weer boxpakjes fan. Maar zodra ze kunnen lopen.... Kan ook niet wachten tot mijn jongste gaat lopen. Heb een kast vol jurken!

8 jaar geleden

Ja echt wel sommige truitjes worden gewoon uit mijn handen getrokken en opzij gegooid of er wordt tegenaan gemept. De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer en er zijn ook echt wel dagen dat ik het niet hoef te vragen maar er zijn van die dagen...... ;).