{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fantasie

Onlangs zat ik tussen mijn oude foto's door te bladeren. Voornamelijk de foto's toen Gabriël net geboren was. Als ik nu kijk naar de foto's waar zo'n klein mannetje op staat en hoe hij nu geworden is, dan kan ik zeggen dat de jaren echt voorbij gevlogen zijn. Mijn zoon wordt bijna zes jaar. Zes jaar sinds het moment dat ik hem voor het eerst in mijn armen sloot. Dit was vroeger alleen maar een fantasie.

Afbeelding blog 'Fantasie '
Onlangs zat ik tussen mijn oude foto's door te bladeren. Voornamelijk de foto's toen Gabriël net geboren was. Als ik nu kijk naar de foto's waar zo'n klein mannetje op staat en hoe hij nu geworden is, dan kan ik zeggen dat de jaren echt voorbij gevlogen zijn. Mijn zoon wordt bijna zes jaar. Zes jaar sinds het moment dat ik hem voor het eerst in mijn armen sloot. Compleet geen benul wat me te wachten stond met hem. Hij was gezond en was altijd een vrolijk kind. De problemen bij hem zijn er met de jaren ingeslopen en nu dan sinds kort echt de diagnose hoe het in zijn koppie afspeelt. Voor deze mama een geruststelling dat we het nu eindelijk weten, maar aan de andere kant vind ik het ook wel moeilijk. Hij zal niet de belevingswereld hebben die ik vroeger als klein kind had, ik weet niet hoe hij zijn fantasie beleeft en dat is iets wat ik toch wel heel graag met hem in wil delen. Ik probeer het te leren hoe hij denkt en daar waar ik het fantasiespel herken, probeer ik erin mee te doen. Ik merk wel dat mijn fantasie niet meer zo is als toen ik een kind was. Het is jammer dat dat verloren gaat met de jaren. Gelukkig ben ik lang niet alles kwijt, maar zoals ik vroeger uren met de Lego kon spelen, zou ik er nu al heel snel op uitgekeken zijn. De fantasie leer ik weer een beetje met mijn kinderen. Het is mooi om te zien hoe zij eigen oplossingen voor bepaalde dingen vinden. Zo vindt Kyrian met tosti's maken dat hij geen zachte boterham zou krijgen, maar een 'tostiboterham'. Binnenkort houdt Gabriël dan ook zijn kinderfeestje en in plaats van dat we er vorig jaar vijf hadden uitgenodigd, kiezen we er nu voor drie. Kleinschalig, maar wel overzichtelijk. En het is dan mooi om te zien hoe de andere kinderen Gabriël meenemen in het fantasiespel. Ik kijk er nu al naar uit. Ouder zijn van een autistisch kind is niet makkelijk, maar het maakt je wereld wel zoveel malen bijzonderder. Je ziet mogelijkheden daar waar een 'gewoon' kind overheen zou kijken. Het is toch een extra fantasiewereld. En wat vind ik het mooi dat ik mee mag doen in zijn wereld.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je