Snap
  • Kind

Family guy en Zombie games

Naast Cars, Finding Nemo en Nickelodeon staat er ook vaak Comedy Central op, of is Papa aan het schieten op de Xbox..

De tv Mama

Ik ben een tv Mama, dat zal ik maar meteen bekenen. Hier mee bedoel ik niet dat ik de hele dag voor de buis zit, ver van juist, haha! Maar de tv staat zeker de hele dag aan, dan wel de radio of CDtjes. Ik kan niet tegen stilte. Maar die kids maken altijd wel geluid toch? I know, maar ik hou van iets op de achter grond.

Volgens mij rust er wel een klein tabboe op in Mamaland, de hele dag tv, maar ik weet niet, het zit in mijn ritme ofzo. Af en toe is het wel fijn hoor zonder tv, bijvoorbeeld tijdens de irritante, belangrijke administratie of school opdrachten (die ik de laatste tijd echt aan het verwaarlozen ben, OMG!). Maar verder staat hij aan.

Meneer houdt van de kinderfilmpjes op NickJunior s'ochtends. Samen kijken Meneer en Mevrouw Cars, of luisteren ze en dansen ze op de muziek van Oome Tommy.

Maar als het huishouden is gedaan, Meneer en Mevrouw volle buikjes en schone luiers hebben. Neem ik graag ook even een uurtje voor mezelf. Vaak is dit rond hun middag slaapje. Dan kijk ik het liefst South Park, Family Guy of American Dad.. Oops..

De grove tekenfilmpjes

Meneer kijkt toch best vaak mee. 

Af en toe, als mijn vriend nachtdienst heeft gehad en hij uitslaapt, neem ik Mevrouw mee naar de woonkamer. Zij en ik zijn vaak als eerst wakker. Dan volgt het ochtend ritueel op de bank en staat er dus vaak South park op. Niet veel later komt Meneer ook uit bed en die neemt naast ons plaats op de bank, zijn fles stond al klaar naast mij, dan roept hij: PieePaa! (South Park) of Haa Gaaaaii (Family Guy). Hij vind het duidelijk leuk om naar te kijken. Maar is dit nou wel zo goed?!

Vaak zit er geweld in deze tekenfilms en grof taalgebruik.. Natuurlijk verstaat hij niet wat er wordt gezegd en weet hij niet welke worden de scheldwoorden zijn, maar voor hoe lang nog? Ik zou me doodschamen als Meneer volgend jaar in groep 1 opeens een engels scheldwoord zou uitkramen, poehh!!

We proberen de kids wel tweetalig op te voeden, Nederlands-Engels. Dus uiteindelijk gaat hij het begrijpen. Echter zijn we zover nog lang niet, gelukkig.

Papa's Zombie en Schiet games

Mijn vriend zit graag op de Xbox en dan het liefst elke vrije minuut die hij heeft.. Ik irriteer me er mateloos aan en wil dat ding het liefst van het balkon af smijten! Gelukkig heeft hij zich zelf nu in toom en speelt hij niet meer elke dag. Wat hij op zijn Papadagen doet, dat weet ik natuurlijk niet maar ik kan me er wel een beeld bij scheppen.. Als ik namelijk aan hem vraag om een aantal dingen in huis te doen, als ik werk, gebeurt dit soms niet, soms niet goed en soms wel.. Het is dus niet moeilijk om in te vullen wat Vriendlief de hele dag heeft gedaan, ipv zijn klusjes, hahaha!! 

Ik kan het ook wel een beetje begrijpen hoor, geen zeikende mama in the house, de kids bezig houden met blokken of gewoon Mevrouw half slapend op schoot en gamen maar!! Hij mag natuurlijk zijn tijd nemen, hij werkt full time en hij verdient zijn game tijd, zolang de kids niks te kort komen.

Maar Papa's spellen zijn nou niet echt kinderoog vriendelijk. Zombie's, Monsters, veel gegil en geschreeuw en schiet geluiden.. Meneer en Mevrouw trekken zich er niks van aan, maar ze kijken er wel naar. Meneer is zelfs 1x gaan huilen na het zien van een Zombie in beeld, ik was er zelf niet bij.. Wat wel duidelijk is, is dat we vanaf nu heel goed moesten gaan opletten.

Wat vinden jullie?

Het lijkt nu echt alsof we de kids volstoppen met grove tekenfilmpjes en gewelddadige games, oops. Ze kijken er niet naar zoals wij ernaar kijken, ze snappen de grapjes niet en kunnen de gewone woorden niet onderscheiden van de scheldwoorden. Ik denk dat ze met dezelfde kind visie naar South Park kunnen kijken als naar de Sprookjesboom. Voor ons zit hier natuurlijk een zeer duidelijk verschil in!! Maar voor hun ook? 

Wat vinden jullie, mede Mama's?

8 jaar geleden

Hier gaat het iets anders. De tv mag aan vanaf een uur of 16.00. Zelf heb ik een hekel aan de hele dag tv aan, maar de radio staat wel aan overdag. Qua tekenfilms spelen we hier vaak via YouTube op tv, dat wordt gestreamed, ideaal. Ik zet gewoon een aantal filmjes achter elkaar. Nijntje is hier favoriet. Ook hier een playstation, maar die staat boven. Ik denk persoonlijk dat het niet heel goed is om zo jong al met zulke beelden geconfronteerd te worden. Eerder hadden we vaker de tv aan, ook wel in de ochtend, maar onze oudste (die toen nog alleen was) keek toch haast niet, dus lekker de radio aan. Ik denk dat je gewoon moet doen wat je goed lijkt en waar je je goed bij voelt. Ik hou zelf gewoon niet zo van tv de hele dag, dus de stap om hem niet aan te zetten, is makkelijk voor mij. Misschien is dat streamen ook wat voor je? Dan kun je zelf een lijst maken met leuke filmjes wat voor je kinderen geschikt is.

8 jaar geleden

Kinderen zijn net sponzen en luistervinken. Ze horen en zien veel en onthouden het (helaas) goed. Mijn dochter is nu 3 maar vanaf 2 hadden wij regelmatig de NL versie van de Barbie films opstaan. Ze ziet duidelijk het verschil in goed en kwaad (ja, er zit in elke film een bad guy/monster/heks) en zegt vaak bij afleveringen dat ze het niet leuk vindt en iets anders wil kijken. Ze gebruikt ook veel woorden uit die films. Vandaag toch maar even verteld toen we naar de koning gingen kijken dat deze koning geen kroon op heeft en gewoon een man met een lange jas en een stropdas, hihi

8 jaar geleden

Ja dat zei Lindsy ookal, vind ik een hele goed tip!! ALS ze het dan toch opeens toch overnemen meteen uitleggen dat dat een slecht woord is, maar toch liever zo lang mogelijk voorkomen. Spelletjed is vriend lief gelukkig al redelijk op geminderd, m.u.v de Papadagen dan hahahaha! Oops

8 jaar geleden

Ja onze vent is 2,5 en begin ook heel veel te praten. Maar hij praat meer mensen na en niet de tv, wel van de fimpjes op youtube maar daar op kijkt hij alleeen maar naar cijfer en alfabet filmpjes. Dus dat is niet erg! Maar idd beter om alleen te kijken als ze al slapen zodra hij wel dingen gaat overnemen, voor het te laat is waaaaahh!!