Snap
  • Kind
  • Voeding
  • post_short

Eten wat de pot schaft?

Eten en kinderen blijft vaak een lastige combinatie. Moet jouw kind gewoon eten wat de pot schaft?

Sommige kinderen eten echt alles. Die van mij ook tot ze ongeveer 2 jaar waren. De laatste jaren vind ik eten en kinderen vaak een lastige combinatie. Toen ik nog geen kinderen had wist ik het zeker: 'mijn kinderen zouden gewoon alles eten wat de pot schaft'. Nu heb ik soms toch een alternatief in huis. Zo krijgen de meiden morgen Dorapasta. ( niet dat ze dat nou zo superlekker vinden, maar het is niet altijd de 3 P`s natuurlijk )

Moet jouw kind eten wat de pot schaft?

10 jaar geleden

Lastig, maar komt vast goed. Succes!

10 jaar geleden

Herkenbaar!

10 jaar geleden

Mijn jongens hebben echt momenten van heel flink eten en niet willen eten. Toch wil ik dat ze in momenten van "niet willen eten" iets van hun bord proeven. Vaak gebeurd het dan dat ze beseffen dat het eten toch lekker is en uiteindelijk is het bordje leeg :) Mama's doel weer bereikt!

10 jaar geleden

Hier twee totaal verschillende eters (ook wel verschillende leeftijden nl. 1 en 3). Die van 1 eet echt alles. Je kan het zo gek niet bedenken of het gaat er wel in. Die van 3 eet daarentegen niets. Hij zit tijdens het hele avondeten te tutten en schuift alles heen en weer over zijn bord. Sommige soorten vlees gaat er wel in en aardappels met spinazie lukt ook nog wel, maar voor de rest is het een drama. Toetje krijgen ze wel altijd, of ze nu goed gegeten hebben of niet. Wel maak ik onderscheid in het soort toetje. Bij slecht eten is het simpele yoghurt of vla met hooguit een scheutje diksap. Bij goed eten mag er een klein beetje hagelslag of vruchtenhagel in. En heel soms hebben we een pudding oid als toetje. Maar dan moet er wel echt goed gegeten zijn. Het komt dus wel eens voor dat die van 3 met alleen een paar happen yoghurt naar bed gaat. Maar hij slaapt er niet minder om.