{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eten in een (drukke) werkweek: tortillataart

Een tijdje geleden blogde ik over hoe ik probeer in alle drukte zo gezond mogelijk te eten. Vandaag een recept.

Afbeelding blog 'Eten in een (drukke) werkweek: tortillataart'

Meestal zie ik ze wel aankomen, de dagen waarop ik echt geen zin heb om iets in de keuken te gaan doen. Dan bereid ik mijn favoriete schuifindeoveneneet maaltijd voor en weet ik zeker dat ik heerlijk eet zonder moeite –pizza of iets anders kantenklaars niet meegerekend-. Op deze dagen eten we vaak tortillataart. Voorbereid op een dag dat ik wel wat meer tijd heb en toch al een maaltijd sta te koken. En tortillataart eten is een feestje, iedereen in dit huishouden smult ervan en ook bij gasten is het en graag geziene maaltijd!

Het recept

Je hebt nodig: 
- 3 tortilla’s (wraps)
- 500 gram kipfilet (en eventueel een blokje bouillon)
- 1 (grote) ui gesnipperd
- teentje knoflook
- 3 theelepels (of meer naar smaak) komijnpoeder
- 1 groot en 1 klein blikje mais
- 2 blikken kidneybonen
- 1 blikje bier (of een zelfde hoeveelheid water)
- 3 bosuitjes in stukjes
- zakje geraspte kaas
- ingevette springvorm

Kook de kipfilet in water (met eventueel een blokje bouillon) tot het gaar is. Ongeveer 20 minuten. Laat de kipfilet iets afkoelen en trek het met een vork uit elkaar.

Fruit ondertussen de ui en de knoflook in wat olie. Wanneer deze glazig is, voeg je de komijn, mais, kidneybonen en het blikje bier toe. Laat dit geheel inkoken totdat er nog een klein beetje vocht over is. Voeg dan de kipfilet en bosui toe en haal van het vuur.

Nu bouw je de taart op. Je begint met een tortilla, daarop doe je wat geraspte kaas (zodat hij bedekt is, zoals je een bescheiden boterham met hagelslag zou bedekken) en dan de vulling. Daarna begin je weer van voren af aan. Bij de bovenste laag doe ik de kaas bovenop.

Wanneer je dit gerecht gelijk wilt eten zet je het nu voor ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden. Ik laat het afkoelen en zet de tortillataart met een folietje erover in de koelkast, dit blijft 1 a 2 dagen goed. Wanneer ik de taart wil eten haal ik deze uit de koelkast en zet hem 25 minuten in de oven op 180 graden.


Klaar om te eten  

Tips:
Ik kies ervoor om de kip te koken in bouillon. Deze stap doe ik vaak al eerder en in een grotere hoeveelheid. Dan gaat een deel in de vriezer zodat ik een volgende keer een stapje minder hoef te doen. Ik vind dat de kipfilet die in bouillon gekookt is, net wat meer smaak aan het geheel geeft. Anders zou ik nog wat zout en peper toevoegen bij het inkoken. Ik kook de ingrediënten altijd in bier, dit geeft wat mij betreft de beste smaak. Je proeft geen biersmaak, maar het is wel kruidiger en de alcohol vervliegt toch in het kookproces. 
Ik gebruik bakpapier op de bodem van de springvorm, dat is net iets makkelijker werken vind ik. 
Tortillataart is ook een heerlijke lunch om de volgende dag mee te nemen naar je werk!
Ik voeg ook wel eens paprika toe en neem dan wat minder mais. Ik denk dat andere groenten ook zouden kunnen. Dan is het net weer wat anders. 
Geef ook eens een tortillataart aan een vriendin die net bevallen is. Dan hoeft ze zich een keer niet druk te maken over wat ze eet in de chaos van nieuwbakken mama zijn. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je