{{ message.message }}
{{ button.text }}

Er zijn 8 type moeders! Welke ben jij?

Elke moeder heeft liefde voor haar kind. Maar waarin onderscheiden wij ons nou echt?

Afbeelding blog 'Er zijn 8 type moeders! Welke ben jij?'

1. De chaotische-moeder

Deze moeder heeft het bericht dat je een foto van je kind moet meenemen in de klassensapp totaal gemist. Op school aangekomen, zegt ze dat ze een foto appt naar de juf. Het telefoonnummer noteert ze even; wacht heeft iemand een pen? Ze gaat op haar bakfiets waar de zwemtas van gisteren nog in ligt. Geen tijd, geen tijd! Gelukkig heeft deze moeder ook weleens rust. Haar kindje logeert af en toe bij oma of een vriendin. Helaas, zit het slaapknuffeltje er dan niet bij, waardoor ze soms onverhoopt met een huilend kind aan de telefoon hangt. Maar natuurlijk zijn er ook leuke tijden. De choatische moeder stopt regelmatig spontaan bij een restaurantje of cafeetje om te genieten en heeft papa dan al gekookt? Pech gehad, dat warmen we morgen wel weer op.

2. De ik-doe-alles-zelf-moeder

Oke, het regent. Maar voor deze mama is dat geen punt. Zij schiet in haar regenjas (wel stijlvol geel natuurlijk) en regenlaarzen met tijgerprint. Ze springt op haar uberhippe bakfiets voorzien van alle gemakken: scooterstandaard, achterzitjes en regenkap. Is er een picknick in het park? Deze mama bakt met gemak 30 zelfgemaakte (!) pannenkoeken. Thuis entertaint deze moeder alle kinderen met knutsels met een passend thema. Is er een luizenmoeder nodig op school? Deze moeder meldt zich aan. Is het kind jarig, dan heeft deze moeder een feestdag georganiseerd waar je u tegen zegt. 

3. De groene-moeder

Deze moeder eet af en toe vlees, maar dan wel biologisch vlees. Er staat een kippenhok in de tuin, de kleding is van een groen merk en op het dak liggen zonnepanelen. De kinderen tekenen op gerecycled papier en mogen maximaal 2 tekeningen per week maken. Moestuintjes? Daar is het hele gezin gek op! Deze moeder reist nooit per auto, maar pakt haar fiets of gaat wandelen met de wagen. Boeken nieuw kopen? Echt niet! Wat een consumptiemaatschappij, bah. Boeken leent ze van de bibliotheek en de kinderen spelen zoveel mogelijk buiten. Uiteraard gaan de kinderen straks ook naar een ecologische kinderopvang.

4. De altijd-zwangere-gezinsmoeder

Deze moeder wist al op haar zesde dat ze maar één ding wilde worden: moeder. En dat het snel mogelijk! Achttien jaar is voor haar de perfecte leeftijd om te starten. Zodra de eerste geboren is, zit het opvoeden en begeleiden in haar bloed. Deze moeder beseft dat kinderen echt de toekomst zijn van de maatschappij. Ze houdt van veel grut en kan moeilijk afscheid nemen van baby's. Dit heeft als consequentie dat ze thuis een groot gezin heeft en nog door baart tot 40 jaar. Zwangere vrouwen zijn het allermooist en deze moeder kan zich weinig jaren herinneren dat ze niet zwanger was. Thuis helpt overigens iedereen mee met de opvoeding, ja je steentje draag je hier echt bij.

5. De werkende-moeder

Van chaos is hier geen sprake. Overal is er een strakke planning. Alle agenda's zijn geïntegreerd in een groot planbord dat in de keuken hangt. Ze wil de kinderen een goed voorbeeld geven van 'je eigen brood verdienen'. Regelmatig moet deze moeder overwerken en dan piept ze een maaltijd op in de magnetron. Deze carrieretijger verdient genoeg om af en toe een oppas in te zetten. Dat betekent dat de relatie met haar man goed zit. Daar wordt goed aan gewerkt. Deze moeder wil graag ieder jaar opslag en ze gaat gekleed in mantelpakken met een goed paar hakken eronder. En de auto? Dat is een visitekaartje van je bedrijf en moet er dus tiptop uitzien.

6. De overbezorgde-moeder

Deze moeder heeft er goed over nagedacht: ja ze wil een kind, maar niet meer dan één. Anders ontstaat er chaos en wanorde. Als het kindje geboren is, heeft deze moeder alles al lang en breed bedacht. Ze heeft de nieuwste kinderwagen met chique bekleding. Deze moeder loopt nonchalant met een koffie-to-go verder te shoppen voor het kleintje. Ze zorgt dat ze van alles een goede voorraad in huis heeft. Alles is uiteraard van een hip merk en volgens de laatste modetrends. Ze checkt regelmatig of de baby nog ademt. Eigenlijk iedere 10 minuten. Als de baby langer slaap dan normaal en zich 30 minuten later meldt dan normaal, schiet ze in de stress. Klopt het schema nu nog wel? Komt alles nog uit? Sterker nog: komt alles nog wel goed?

7. De alles-gaat-vanzelf-moeder

Bij deze moeder lijkt alles aan te waaien. Haar man kruiste haar pad op die ene verjaardag van een nicht. Na een jaar vroeg hij haar perfect ten huwelijk op Ibiza. In die nacht werd er een drieling verwekt. Eng? Lastig? Welnee, de zorg voor de drieling gaat haar met gemak af en als ze alledrie slapen, doet deze vrouw ook gewoon even een tukje. Alles gaat relaxt bij deze moeder. Heeft een kind haar knie tot bloedens toe opengehaald? Geen punt ... ze leent even het EHBO-trommeltje van de buren. Het brood maakt ze s' morgens om kwart voor acht. Stress van de tijd heeft ze nooit. Eigenlijk komt alles vanzelf wel weer goed.

8. De sportende-gezonde-moeder

Deze moeder haalt alles vers en biologisch in huis. In de ochtend maakt ze verse jus of een smoothie of eiwitshake. Uiteraard vult mam dit aan met vitaminepillen. De kinderen krijgen allerlei verrassingen in hun lunchtrommel. Dit gezin eet geen één avond hetzelfde. De boekenkast knalt uit elkaar van de kookboeken. Deze moeder doet iedere dag iets aan sport of beweging. Een auto zal ze niet gauw kopen. Waarom? Je kan er een workout van maken om naar je werk te komen. Dan trek je daar andere kleren aan. Of je doet het rustig aan en knalt op de terugweg. Ook de kinderen fietsen veel en ver. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je