{{ message.message }}
{{ button.text }}

Er komt een man bij de kapper

De eerste keer knipkapperdesnipsnipsnip is een hele happening. Voor moeder én kind.

Afbeelding blog 'Er komt een man bij de kapper' Achtergrond blur afbeelding

Baby was nét één jaar geworden. Jong en kwiek. Behalve zijn haartjes. Mama vond ze zo schattig, en was bang dat, eenmaal eraf geknipt, de krulletjes aan de zijkanten niet meer terug zouden komen.

En toch moest het eraf. Zijn langgegroeide kapsel hing van ellende in zijn ogen.

Dus: een kapperszaak. Ik zocht een mooie uit. Zwart-witgeblokte vloer, kroonluchter, grote Chesterfield bank om even over heen te klimmen. Allemaal geweldig, maar toen Baby daadwerkelijk aan de beurt was, was het gewoon op een stoel met kinderverhoging neerploffen geen optie. Dus moest hij bij mij op schoot. Zijn narcistische fase van Spiegel-Kijken behoorde helaas al tot het verleden, dus gebiologeerd recht vooruit kijken bleek een taboe. En steeds als de schaar dichtbij dreigde te komen, krijsde Baby het uit. Tranen spoten uit zijn trillende gezichtje, cartoon-style. Arm zieltje; er moest nog twee-derde af!

"Rustig maar, lieverd, calm down, baby, it's OK, cookie, smella a'lik, azizi, lotfa a'lik, habibi, sssshhhh ya rouhi!"

In drie talen loodste ik Baby door de afgrijslijke taferelen heen die zich rondom zijn kleine hoofdje afspeelden. Grote ijzeren bladen van scharen en kammen glommen en fonkelden vervaarlijk in het schitterende licht van de kristallen kroonluchter. Muziek werd verdoofd door oortrommeloprekkend gehuil. De kapper, een Marokkaanse man, probeerde over het gejammer van Baby heen lieve Arabische dingen te zeggen, en een karig gesprekje op gang te houden.

"Niet zijn krullen! Laa! No! Nee!" gilde ik opeens.

"Klein mini-stukje. Het groeit weer aan, mevrouwtje, ik zeg het is echt!"

Snip-snip. Dwarrel-dwarrel. Dag mooie lange krul.

Hallo lief klein gezichtje. Wat zie je er mooi uit, Baby! Well done!

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je