{{ message.message }}
{{ button.text }}

En wat doe je dan met je kids op een studiedag...?

Zo eens in de zoveel tijd hebben de kids op school een studiedag, of nou ja, de leerkrachten hebben een studiedag, de kids zijn dan vrij.

Afbeelding blog 'En wat doe je dan met je kids op een studiedag...?' Achtergrond blur afbeelding

Begin van het schooljaar kregen we weer een stapeltje papieren met informatie mee, daarbij zat ook een jaarkalender. Een kalender met alle belangrijke dagen van het jaar, dus ook de studiedagen van de leerkrachten en dus de vrije dagen voor de kinderen. En vandaag was dan zo'n dag, een dag waarop mijn kruimeltjes vanaf het moment van wakker worden al vragen: "wat voor leuks gaan we vandaag doen mama"?

Het jongste krummeltje ging gewoon lekker naar de peutertjes, waar hij elke maandagmorgen naartoe gaat. En met de andere twee hadden we eerst een afspraak bij het ziekenhuis. Ons oudste krummeltje moet namelijk binnenkort onder het mes om zijn keelamandelen te laten verwijderen en buisjes te laten plaatsen, wat hoop ik van harte dat dit zijn problemen zal oplossen, maar dit is een ander verhaal. We moesten dus eerst even naar het ziekenhuis voor een pre operatief gesprek. En toen we daar klaar waren en een afspraak hadden gemaakt voor de daadwerkelijke operatie, konden we op pad gaan.

Het leukste van alles vind ik altijd om mijn kinders te verrassen, dus lekker in de auto stappen en ergens naartoe te rijden. Ik wist natuurlijk al dat we naar de ikea zouden rijden om daar een overheerlijke 1 euro kostend ontbijtje te gaan nuttigen en als de kinders zelf een beetje zouden nadenken, dan zouden ze ook wel kunnen bedenken dat het biscuitje dat ze vanmorgen als ontbijt kregen niet echt een fatsoenlijk ontbijt was :-) Toen we op de snelweg reden, begonnen de vragen en de gokjes al te komen. "Ik denk dat we naar de dierentuin gaan. Nee, ik denk dat we naar de efteling gaan. Nee, we gaan naar de wok." En toen zei de oudste: "Nee! we gaan naar de Ikea, want dit is de weg van de Ikea!"

"Goed geraden knul, we gaan inderdaad naar de Ikea! En aangezien jullie buikjes nog niet zo vol zijn, gaan we daar lekker een ontbijtje eten". Geweldig hoe snel die kinderen tevreden zijn met iets, ze zaten te juichen op de achterbank. Heerlijk als ze van zoiets kleins al zo kunnen genieten, daar doe ik het voor. Wel vind ik het altijd spannend om te gaan zien hoe druk het zal zijn in het restaurant, want elke keer verbaas ik mij daar weer over. Nu klinkt het net alsof daar wekelijks een ontbijtje ga halen haha, maar dat is niet het geval. Maar deze keer viel het echt heel erg mee! We konden een mooi plekje uitzoeken bij de speelgelegenheid. 

Wat zaten mijn twee krummeltjes lekker te smullen van hun ontbijtje en wat genoten ze er van om dit te doen, echt geweldig om ze zo te zien en wat kan ik mij dan goed voelen als moeder. Als moeder van die twee schatjes (en uiteraard nummer 3 op de crèche) die na hun ontbijtje heerlijk nog even gingen spelen. 

Na een rondje door de winkel en het afrekenen van de spulletjes die we hadden, want tja, ik kom de ikea niet uit zonder iets te kopen, gingen we weer de auto in. Mijn zoontje zei: "Mama, dit was echt een leuke dag!" Zeker schatje, het was zeker een leuke dag en weet je wat nou het leuke is, hij is nog lang niet om!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je