Snap
  • Kind
  • Voeding

En nu zijn we in ene kieskeurig...

En nu zijn we in ene kieskeurig... Ik hoef niet bang te zijn dat ons kleine veelvraat wat te kort komt. Want ze krijgt genoeg vitamine enzo.

Ons kleine veelvraatje lusten alles. Van potjes stapte ze zo over naar "vers". Vers fruit of groente klaar gemaakt door mama, vond ze zelfs lekkerder. Stukjes banaan, kiwi, mandarijn, halve druifjes, geraspte appel. Voor mama heel makkelijk. Want altijd wel in huis. En druifjes, kiwi, banaan en mandarijn kan ze zelf in d'r mond stoppen zonder dat het een smeerboel werd. Iedereen waarschuwde al dat dat nog wel zou veranderen..


Kieskeurig

En inderdaad madam wil niks "vers" meer. De druiven spuugt ze uit, mandarijn begint ze al helemaal niet meer aan. Banaan gaat er nog wel in, maar elke dag banaan vind ik niks. Ik wil wel wat afwisseling. Tot kort alleen nog de geraspte appel. Is wel wat werk, maar vooruit. De dagen dat ik thuis ben moet ik daar toch wel de tijd voor hebben. Maar ook de geraspte appel gaat niet meer van harte.

Ik hoef niet bang te zijn dat ons kleine veelvraatje wat te kort komt. Want naast de koekjes, boterhammen en alles wat wij eten, is ze dol op knijpfruitjes en de welbekende potjes fruit. Dus de vitamines komen wel binnen en deze mama blijft natuurlijk wel heel eigenwijs steeds het "verse" fruit aanbieden.

11 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud ze is maar wij hebben pas deze periode bij onze meid (1 jr) meegemaakt. Niet met het fruit maar juist met avondeten. Mijn tip: gewoon blijven aanbieden eet ze dan eet ze eet ze niet jammer dan niet te veel aandringen want dan krijg je strijd en gaat het eten tegenstaan, zolang ze de andere maaltijden maar goed binnenkrijgt hoef je je nog geen zorgen te maken. Bij ons lag het aan het sprongetje wat ze aan het maken was, in combinatie met pijn aan dr tandjes/kiesje die doorkwam. Bij ons hielp het ook om toch paar happen binnen te krijgen om het haar zelf te laten pakken/prikken/scheppen. Wij geven haar nu ook weleens geraspte appel met wat kaneel erover dat vindt ze echt heel lekker. Succes.