Snap
  • Kind

En dan zit je kind op school

Zo zat je nog te staren naar het tweede streepje op de zwangerschapstest en zo breng je je mannetje voor het eerst naar school.....

Ze zeggen weleens dat de tijd vliegt. Nou, wat mij betreft is dat ook zo....

4 jaar geleden werd mijn eerste kind geboren en wat hield ik meteen van dat hulpeloze schepseltje. Nu vier jaar later is hij uitgegroeid tot een eigenzinnig, nadenkend, sociaal en behulpzame jongen...klaar om de wereld te ontdekken. Iedere keer laat hij mij weer verbazen. Je denkt je kind te kennen en dan laat hij ineens iets zien waarvan je denkt: huh, kan jij dat ook al? En dan is het zover....Meneer wordt 4, op naar de basisschool. Met pijn in de buik breng ik hem weg. Ik werk zelf in het onderwijs en snapte die moeders nooit die met tranen in hun ogen hun kind weg kwamen brengen. Maar ohhhh, ineens begreep ik ze precies...nu was ik zelf zo'n moeder. Hij liet alles op zich inwerken, ging zitten op zijn stoeltje, gaf me nog een kus/knuffel en ik mocht gaan! Tranen binnenhoudend stond ik buiten voor het raam te kijken. Daar zat hij dan. Hij leek nog zo klein.....Thuis aangekomen even lekker de tranen laten stromen, uit nostalgie de babyfoto's bekeken. De uren kropen voorbij, ik bleef maar op de klok kijken. Eindelijk was het zover, ik mocht hem gaan halen! Helemaal blij kwam hij naar me toe. Mam, het was leuk op school! Mag ik vanmiddag weer? Zucht.....kleine jongetjes worden heel groot ineens!

9 jaar geleden

Ow dit lijkt mij ook zo'n moeilijk moment. Ik heb nog twee jaar te gaan maar die gaan zo hard!

9 jaar geleden

In belgie is het op 2.5 jaar direct naar school. Je baby kan vanaf 3 mnd naar de crèche. `t was slikken voor mij bij alle drie m`n kindjes om ze de grote poort van de school te zien binnen lopen.Ze zijn toch nog heel klein om tussen al die grote loebassen van 4 en 5 jaar te lopen. Gelukkig heb je altijd een liefdevolle juf die de kleintjes onder haar vleugels neemt. Het went niet om je kindjes naar school te laten gaan. Mijn kindjes hebben nooit geweent bij het afscheid nemen maar bij andere mama`s is het elke dag met huilbuien moet vreselijk moeilijk zijn. Ook bij het begin van het schooljaar vindt ik het moeilijk om ze weer lostelaten na 2 maanden samen zijn. En die eerste schooldag dag duurt inderdaad altijd zeer lang. Maar `tis ook leuk als je ziet en hoort dat ze het fijn hebben in de klas. Mijn jongset gaat nu nog maar enkele mnd. naar school, maar vraagt me elke morgen of hij naar school mag ook in het weekend en vakanties zou hij naar zijn klasje willen gaan. Benieuwd of hij er over een paar jaar nog zo over nadenkt.

9 jaar geleden

Ja, dat gaat echt heel snel, he! Een jaar geleden ging mijn jongste voor de eerste keer naar school ( ik heb er toen ook een blog over geschreven ) en dat voelt als moeder best wel even heftig. ( maar ook wel weer erg leuk als je kleuter het zo fijn heeft op school )