{{ message.message }}
{{ button.text }}

En dan moet amy zoutarm eten

Onze dochter moet zich sinds januari dit jaar houden aan een zoutarm dieet.

Afbeelding blog 'En dan moet amy zoutarm eten' Achtergrond blur afbeelding

In Januari kregen we te horen dat Amy zich moest gaan houden aan een zoutarm dieet. In het ziekenhuis waar we op dat moment waren kwam een diëtiste langs voor tips en informatie. Ze vroeg wat Amy op een normale dag at en welke dingen er dus absoluut niet meer mogen. Ik was verbaasd over hoeveel zout wij onbewust binnen krijgen, ondanks dat wij nooit ergens zout aan toevoegen.

Wij koken altijd makkelijk. Vaak een potje, weinig vers. Spaghetti met een pakje en ga zo maar verder. Nou dit mocht allemaal niet meer. Alles moest vers bereid worden en vlees moest je zelf gaan marineren/kruiden. *slik* Er moest andere smeerboter en bakboter komen. Vleeswaren mocht Amy niet meer. Vooral zoet beleg dat mocht ze wel. Alle koekjes die we in huis hadden daar zat te veel zout in.

Nou we weten wat Amy niet mag, maar wat mag ze wel. Brood, melk, aardappelen zijn dingen die ze gewoon mag hebben. We moeten onze aandacht vestigen op brood beleg, verse groenten, ongekruid vlees, boters en de snacks. Amy mag gewoon lekker zoet beleg op haar boterham en oma heeft zoutloze kaas opgehaald, groenten koken we nu vers en alles wat uit de diepvries komt aan groenten mag ook. Vlees kruiden/marineren we nu zelf en we hebben een hele lijst met kruiden wat ze mag dus voor ons is het nog experimenteren, maar tot nu toe vind Amy het verrukkelijk . Snacks die ze mag zijn vooral noten, chocolade en zoete snoepjes.

Zelf is Amy er ook erg mee bezig en als we ergens zijn en er wordt haar wat aangeboden vraagt ze eerst of er zout in zit. Ik vindt dat heel knap, want het is een ware lekkerbek en nu mag ze dingen niet meer die ze wel heel lekker vind. Er zijn wel een aantal dingen die ze echt mist dat zijn de kant en klare Mora broodjes uit de diepvries, mc Donalds en gewoon een plakje boterhamworst.

Via de Nierstichting hebben we een boek kunnen bestellen met zoutloze gerechten erin en verder is er op internet heel veel te vinden aan gerechten. Het koken kost nu alleen iets meer tijd, maar dat hebben we er wel graag voor over. Oma heeft al overheerlijke spaghettisaus gemaakt en appeltaart. Zoutloos uiteraard hihi

Let voor jezelf eens bij het boodschappen doen op hoeveel zout er in producten zit, je zult er versteld van staan.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je