Snap
  • Kind

en dan heeft het beestje een naam

Vanaf de geboorte is Jayden al geen standaard kind. Moeilijk in omgang, erg in een eigen wereld leven.

Met wie wij het er ook over hadden,  men zei altijd dat het gewoon het karakter was van jayden.  Lange tijd gingen wij dat in mee. 

Tot vorig jaar.  Wij merkten dat de omgang met Jayden steeds moeilijker werd een zin gedrag meer en meer ging veranderen.  De momenten dat jayden vrolijk was in de week waren op 1 hand te tellen. Woede aanvallen en verdriet wisselden elkaar af.  

Sites afspraak gemaakt bij het triversum. Deze organisatie zoekt uit of er op geestelijk gebied iets anders is bij je kind.  

Na vele onderzoeken kregen wij te horen dat ze niet wisten wat Jayden had dus hem daarom maar de diagnose pdd nos gaven. Daar waren wij het niet mee eens.  Dan konden zij verder niks voor ons doen.  Ook school vond deze diagnose te ver gaan. Nee jayden is gewoon een jongetje met gebruiksaanwijzingen.  

Nu driekwart jaar later lopen wij nog met vast met Jayden.  Dus wederom gesprek aangevraagd maar nu direct met de psycholoog.  

Jayden voelde zich op zijn gemak bij haar en zat duidelijk op de praatstoel.  Na ruim een half uur ging Jayden even spelen en kon ik even een gesprek hebben.  

Uit dit gesprek kwam maar voren dat jayden zeker tellen heeft van autisme,  maar te weinig om hem het label autisme te geven.  Daarom krijg je dan het label pdd nos. Na haar uitleg werd mij enorm veel duidelijk.  Dus zo'n wij nu akkoord gegaan met de diagnose.  

Nu van wij hulp krijgen.  Jayden zal maar een groepstherapie moeten wat er voor gaat zorgen dat hij zich niet constant anders dank anders voelt.  Dat hij begrijpt wat hij heeft.  

Maar ook wij zullen begeleiding krijgen.  Hoe om te gaan met een kind dat autistisch is.  Dat vind ik wel fijn.  Nu zijn ze aan het bespreken of Jayden aan de medicatie niet zodat hij "rust" in zijn hoofd kan krijgen. Wij staan daar niet negatief tegen aan maar wachten het wel de af. En voor nu ....

Op naar een gezelliger leven voor Jayden. Dat gaat hem lukken, dat weet ik zeker. 

Want ondanks zijn pdd nos ben ik zo ontzettend trots op mijn kleine mannetje. 

8 jaar geleden

Wat een opluchting lijkt me dat. Nu weet je hoe het komt en dat scheelt al een heel stuk. Dat zorgt ook voor meer begrip. Ik ben ook op zoek naar duidelijkheid, maar twijfel nog of ik wel of niet wil testen, wil toch eerst meer informatie over de impact van een onderzoek. Maar ik denk soms wel dat er bij ons ook iets anders speelt dan alleen moeite met de opvoeding.

8 jaar geleden

Je hoort inderdaad enorm veel verhalen. Zelf probeer ik mij daar niet door te laten beinvloeden. Want elk lichaam is anders en kan dus ook anders reageren op medicatie. Ik ga de website even bekijken. Misschien is het wel iets voor Jayden namelijk. Fijne zondag

8 jaar geleden

Je hoort zoveel verhalen over de medicatie dat ik er een soort afkeer voor heb gekregen. Natuurlijk als er helemaal geen andere uitweg meer is, zal ook ik misschien moeten buigen. Kijk maar eens op deze pagina voor de bloesem remedie http://www.balansvoorkinderen.com/c-2403253/over-bachbloesem/

8 jaar geleden

Hoi Diana, wat fijn dat je mij zoveel uitleg kan geven. Het kopieergedrag is ons inderdaad bekend. Ligt enorm aan de vriendjes die Jayden mee naar huis heeft maar het is echt precies een kopie van het jongetje dat mee is. Helaas zoekt Jayden wel vaker de drukkere en baldadige kindjes uit. Denk dat dat te maken heeft met alle prikkels die hij dan krijgt. Waarom ben je tegen medicatie? Ons wordt zowel negatieve als positieve verhalen verteld en zijn dan ook bereidt het te proberen. Heb je een website waar ik de informatie kan vinden over die bloesem? Groetjes Petra