{{ message.message }}
{{ button.text }}

en dan heeft het beestje een naam

Vanaf de geboorte is Jayden al geen standaard kind. Moeilijk in omgang, erg in een eigen wereld leven.

Afbeelding blog 'en dan heeft het beestje een naam' Achtergrond blur afbeelding

Met wie wij het er ook over hadden,  men zei altijd dat het gewoon het karakter was van jayden.  Lange tijd gingen wij dat in mee. 

Tot vorig jaar.  Wij merkten dat de omgang met Jayden steeds moeilijker werd een zin gedrag meer en meer ging veranderen.  De momenten dat jayden vrolijk was in de week waren op 1 hand te tellen. Woede aanvallen en verdriet wisselden elkaar af.  

Sites afspraak gemaakt bij het triversum. Deze organisatie zoekt uit of er op geestelijk gebied iets anders is bij je kind.  

Na vele onderzoeken kregen wij te horen dat ze niet wisten wat Jayden had dus hem daarom maar de diagnose pdd nos gaven. Daar waren wij het niet mee eens.  Dan konden zij verder niks voor ons doen.  Ook school vond deze diagnose te ver gaan. Nee jayden is gewoon een jongetje met gebruiksaanwijzingen.  

Nu driekwart jaar later lopen wij nog met vast met Jayden.  Dus wederom gesprek aangevraagd maar nu direct met de psycholoog.  

Jayden voelde zich op zijn gemak bij haar en zat duidelijk op de praatstoel.  Na ruim een half uur ging Jayden even spelen en kon ik even een gesprek hebben.  

Uit dit gesprek kwam maar voren dat jayden zeker tellen heeft van autisme,  maar te weinig om hem het label autisme te geven.  Daarom krijg je dan het label pdd nos. Na haar uitleg werd mij enorm veel duidelijk.  Dus zo'n wij nu akkoord gegaan met de diagnose.  

Nu van wij hulp krijgen.  Jayden zal maar een groepstherapie moeten wat er voor gaat zorgen dat hij zich niet constant anders dank anders voelt.  Dat hij begrijpt wat hij heeft.  

Maar ook wij zullen begeleiding krijgen.  Hoe om te gaan met een kind dat autistisch is.  Dat vind ik wel fijn.  Nu zijn ze aan het bespreken of Jayden aan de medicatie niet zodat hij "rust" in zijn hoofd kan krijgen. Wij staan daar niet negatief tegen aan maar wachten het wel de af. En voor nu ....

Op naar een gezelliger leven voor Jayden. Dat gaat hem lukken, dat weet ik zeker. 

Want ondanks zijn pdd nos ben ik zo ontzettend trots op mijn kleine mannetje. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je