{{ message.message }}
{{ button.text }}

En dan hebben de kinderen ineens ijsvrij!

Ik was even vergeten dat ik het toch best fijn vond dat de kinderen weer naar school gingen na de kerstvakantie..

Afbeelding blog 'En dan hebben de kinderen ineens ijsvrij!'

Wij hebben door de weeks in de ochtend nooit echt tijd over, ligt niet altijd aan mij hoor! Ik roep altijd 6 keer. ‘kauwen niet praten!’ en nog een paar van die typische zeur moeder opmerkingen. Maar dinsdag stonden we om 8:00 op straat hoor. Het broodje ging erin als snoep en ze konden het ineens zelf wel smeren.( huh?) Het was nog niet zo extreem als in het hoge noorden, maar de eerste stappen waren levens gevaarlijk en de kinderen hebben even kunnen schaatsen op straat! Al glijdend naar de supermarkt, ik vergat in mijn enthousiasme dat de terug weg natuurlijk niet zo leuk is door de volle tassen, maar vooruit, ik heb niks gebroken. Mensen waggelden over de weg, de één na de ander ging onderuit. Mijn dag kon niet meer stuk. Ik kan er niks aan doen, wie er ook valt, of hoe diegene dan ook onderuit gaat ik moet heel hard lachen! Ik heb dan ook met tranen in mijn ogen van het lachen hier en daar een kind van de straat geplukt. Zo grappig! (sorry)

Ik was door het -JA! De winter begint eindelijk- gevoel vergeten dat ik best blij was dat de kinderen weer naar school gingen. Toen iedereen was uit geglibberd daar buiten hingen ze binnen, en deden ze niks anders dan mijn kast leegeten, zeuren om tv te mogen kijken, met hun natte broeken van het ijs op mijn bank ploffen en rommel, heel veel rommel maken.

Fijn dat de scholen voor veiligheid gaan, maar bij nader inzien vind ik dat ijsvrij pas weer nodig als het zo vriest dat ik ook kan schaatsen! Hup doe goede schoenen aan, en loop naar school. Er zijn ook mensen die een dik uur gingen lopen naar hun werk! Persoonlijk vind ik die knetter gek, maar we kunnen best wel een stukje lopen.

Als je (net als mij) alleen maar grip loze schoenen hebt zag ik een mooie tip hier voorbij wandelen. Oké, mooi is anders, een handige tip bedoel ik. Geitenwollen sokken over je schoenen aan doen! Ik lag bij elke stap zowat onderuit terwijl “mijn tip” rustig voorbij wandelde! Haha te grappig! Ik moet nog wel even geitenwollen sokken kopen, (Waar haal je zoiets?) of iemand zoeken die die even voor mij kan breien. J  

https://www.instagram.com/p/BAMWy4Ql2HS/?taken-by=martine.nanninga   ---> filmpje

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je