{{ message.message }}
{{ button.text }}

En dan ben je wel goed genoeg...

Je mag niet op mijn feestje komen, maar als ik niemand kan vinden om mee te spelen ben jij goed genoeg...

Afbeelding blog 'En dan ben je wel goed genoeg...' Achtergrond blur afbeelding

Het is niet de eerste keer dat ik over dit probleem schrijf. Vorig jaar speelde precies hetzelfde al. Maar ik word er eerlijk gezegd wel wat moe en teleurgesteld van. Vorig jaar schreef ik een blog over mijn zoon die zelden op feestjes wordt gevraagd. Een jaar later is dat niet veranderd. Nadat hij zijn feestje vierde en daarvoor een aardig groepje kinderen uitnodigde is hij bij slechts één van hen ook daadwerkelijk teruggevraagd. Hij speelt met meerdere kinderen uit zijn klas, maar als puntje bij paaltje komt is dit elke keer weer een punt waar hij heel verdrietig van wordt. Kaartjes zijn uitgedeeld en hij zit er niet tussen. En ik snap dat verdriet heel goed, zeker als het de zoveelste keer is. Maar wat nog meer steekt is dat het ook nog eens de kinderen zijn waar je het niet van verwacht. Een jongetje die het maar wat leuk vond toen mijn zoontje hem vroeg om tijdens de open les mee te gaan naar gym, met wie we naderhand ook nog naar een overdekt speelparadijs gingen en die jouw kind dan een maand of wat later zo hard laat vallen. Persoonlijk vind ik (mijn zoontje wordt over een maand 7) dat je op die leeftijd daar nog best wat in kan en mag sturen als ouders. En dan hebben we er nog twee uit de buurt (en tevens uit zijn klas) die om de haverklap aan de deur staan om mijn zoon te vragen of hij komt spelen, die ook inmiddels al verjaard zijn. Als ze niemand anders hebben, dan ben je blijkbaar ineens wel goed genoeg? Mijn zoontje is van het kaliber dat hij allang blij is dat ze dan hem vragen, maar ik zie dat toch anders... Ik vind het zo oneerlijk!! Voor mijn zoontje probeer ik het te relativeren. Tenslotte, door nooit gevraagd te worden, heb je wel volledige vrije keus over wie jij op jouw feestje wil hebben, je hoeft geen enkele verplichting te voelen jegens bepaalde kinderen omdat ze jou hebben gevraagd. Maar in mijn hart gun ik hem wel iets beters. Hij wil ook graag een kinderfeestje vieren, ondanks wat er speelt. Want ook dat zie ik nog weleens gebeuren, dat het compleet overgaat. Mijn conclusie uit dit alles: kinderen kunnen enorm hard zijn, maar de ouders die het laten gebeuren moeten zich op zijn minst toch eens achter de oren krabben. Voel je niet aangevallen als je de luxe hebt dat je kind op twintig feestjes mag komen en je om die reden niet iedereen kan terugvragen (want dat zou ik wel snappen), want dat speelt bij deze 'vriendjes' niet, zij zijn ook niet de popi-jopies uit de klas.     

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je