{{ message.message }}
{{ button.text }}

Elke dag ontbijten

Ontbijt jij elke dag?!

Afbeelding blog 'Elke dag ontbijten' Achtergrond blur afbeelding

Vroeger was ik zelf echt geen ontbijter. Ik nam er nooit de tijd voor en at wel ergens wanneer ik honger kreeg. Dit veranderde tijdens mijn zwangerschap. Bij de eerste zwangerschap had ik zwangerschapssuiker en moest ik dus zo gezond en zo regelmatig mogelijk eten. Hierdoor ging ik dus ook elke ochtend netjes ontbijten en dat is verder altijd zo gebleven.

Nu kan ik me voorstellen dat het bij jullie thuis sochtens ook vaak een gehaast is. Dat was hier in het begin toen Mees net 4 was en naar school ging ook. Wij moesten echt even onze weg vinden in het samen opstarten van de dag en zorgen dat onze buikjes allemaal goed gevuld waren voordat we aan de dag konden beginnen.

Ik bedoel we moeten als moeders natuurlijk heel veel in de ochtend. De kindjes verzorgen en aankleden, jezelf verzorgen en aankleden. Zorgen dat de trommeltjes goed gevuld zijn voor op school. Dat lukt niet in een half uurtje allemaal zoals je dat eerst zou doen zonder de kindjes. Dus een beetje aanpassing in het ochtendritueel is nodig.

Zelf sta ik tegenwoordig een half uur voor de kindjes op, zo heb ik even tijd voor mezelf om me te verzorgen en aan te kleden. Dan kunnen de kindjes zelf ook rustig aan wakker worden en is er geen gehaast om aan te kleden ( want daar word het niet gezelliger op als je moet haasten ).

In de avond zorg ik of mijn man ervoor dat de tafel al gedekt is en Mees zijn trommeltje en drinkbeker ook al uitgewassen zijn en klaar staan. Wat voor mij ook een hoop rust geeft in de ochtend is dat ik de kleertjes voor de kids (en voor mezelf vaak ook) in de avond al klaar leg op kun kamertje. Mees weet zo smorgens wat hij zelf aan kan trekken en ondertussen kleed ik dan Beer aan ( die kan dat nog niet zelf ).

Wij ontbijten eigenlijk altijd met boterhammen, echte Hollanders zullen we maar zeggen. Meestal krijgen ze beide twee boterhammen en af en toe mogen ze een boterham en een cracker of een rijstwafel als afwisseling. In de weekenden proberen we altijd iets anders als ontbijt. Zo eten ze vaker een lekker vers afgebakken croissantje, of een lekkere beschuit met zoet beleg erop. Zo blijven we elke keer lekker wat afwisseling hebben want zeg nou zelf jij hebt toch ook niet elke dag zin in hetzelfde te eten. Een ontbijtje buiten de deur blijft ook echt onze favoriet. Gezelliger als avonds uiteten vinden wij.

Die kids van mij, wij zeggen altijd never not eating. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ze geen ontbijt zouden krijgen. Pas als je een goed ontbijt hebt gehad kun je echt zeggen ik ben klaar voor deze dag. Wij vinden het dan ook echt belangrijk dat onze kindjes smorgens een goede bodem leggen voor de rest van de dag. Ontbijten jullie elke dag?! En wat is dan jullie favo ontbijtje?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je