{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eindexamen en nieuwe moeder

Mijn school eindexamen

Afbeelding blog 'Eindexamen en nieuwe moeder' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik in april 2020 erachter kwam dat ik in verwachting was van Chaz, wist ik dat het een zwaar jaar zou worden in mijn examenjaar. Ik moest nog 1 jaar en dan had ik mijn diploma in handen en kon ik beginnen als sociaal werker. Ik was altijd wel al gemotiveerd maar nam school niet altijd serieus totdat ik erachter kwam dat Chaz in mijn buik groeide. Op dat moment besefte ik me dat ik mijn diploma MOEST halen!

Ik was rond de 3 maanden zwanger toen ik op sollicitatiegesprek ging voor een stageplek bij een mbo school. Ik had toen een heel klein buikje, je zag toen niet dat ik zwanger was. Ik besloot dus ook om niks hierover te zeggen tijdens het gesprek. Gelukkig was ik aangenomen maar nu moest ik nog vertellen dat ik in verwachting was... ik wist dat hier misschien negatief op gereageerd zou worden en ik ben al een enorme stresskop dus vond ik het ook niet erg om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Uiteindelijk in de zomervakantie (2 weken later na het gesprek), heb ik verteld via de mail dat ik in verwachting was. “Misschien moet je dan maar een andere stage zoeken.” Was de reactie die ik terug kreeg. Waar ik dus al bang voor was, toch besloot ik een mail terug te sturen met daarin uitgelegd dat ondanks ik zwanger ben ik erg gemotiveerd ben en zij mij deze kans moeten geven. Ze gingen akkoord en ik kon dus mijn examenjaar beginnen.

In september begon ik met mijn laatste schooljaar en met stage. Dit ging erg soepel ondanks de corona tijd. Ik werkte veel thuis aangezien wij niet te vaak op locatie mochten komen van mijn stageplek, dit heeft stiekem wel in mijn voordeel gewerkt als zwangere want als ik me dan niet fit voelde, kon ik gewoon vanuit huis werken. School moest ook online.

In november 2020 begonnen mijn eindexamens van Nederlands, Engels en rekenen. Ik was op dat moment 34 weken zwanger toen mijn eerste examen begon. Ik was uitgerekend op 27 december en mijn laatste examen was op 14 december. Ik was zo bang dat ik dit niet zou redden omdat ik al veel last had van voorweeën. Maar gelukkig, met 38+1 weken zwangerschap heb ik mijn laatste eindexamen van deze vakken kunnen maken en heb ik dus alles op tijd afgerond. 4 dagen later ben ik bevallen dus mijn gevoel had gelijk.

Nu is Chaz morgen 3 weken oud en moet ik nog steeds mijn draai vinden als moeder en als studente. Ik had erg onderschat hoe het herstel zou verlopen. Ik verwachtte dat ik binnen 2 weken wel weer zou kunnen beginnen maar mentaal ben ik daar niet klaar voor. Ik zou wel moeten want ik moet en zal mijn diploma halen!!

Soms vraag ik me af of ik het wel zal halen maar dan kijk ik naar Chaz en weet ik waar ik het voor doe. De grootste motivatie is mijn zoon. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je