Snap
  • Kind
  • post

Eindelijk weer zindelijk?

Na een korte periode van zindelijkheid, wilde onze zoon toch weer liever de luier om. Wanneer gaat hij eindelijk weer op het potje?

Neo was ongeveer 1,5 jaar oud en na wat stickers plakken op zijn Poep- en Plasdiploma, ging hij netjes naar de wc of op het potje plassen. Wij trotse ouders natuurlijk.

Maar toen, na een paar weken, kwam de weigering. "Ik wille niet plassen." Bij de opvang was de vaste juf op vakantie en de vervangjuffen lieten Neo de hele ochtend in de luier lopen, omdat zij niet wisten dat Neo op weg was naar zindelijkheid. Nu moet ik erbij vertellen dat hij op de opvang niet zo goed op de wc ging als thuis, maar dat is natuurlijk niet gek. Als ik mocht kiezen tussen spelen met de andere kindjes en naar wc gaan, wist ik het ook wel.

Erg frustrerend dus voor papa en (vooral) mama dat Neo toen thuis ook niet meer wilde. Omkopen met stickers was er niet bij. Zelfs de cadeautjes die de Kerstman zou brengen als hij op het potje ging deden hem niks. "Ikke wille niet kadootje." Begrijp me niet verkeerd, ik vond het frustrerend omdat het zo goed ging en dan ineens wil hij helemaal niet meer. Maar het is ook weer niet zo dat ik er wakker van lig dat hij niet zindelijk is. Hij is nog vrij jong, als ik sommige andere kindjes zie die een stuk ouder zijn en ook nog in de luier lopen. Ieder kind is anders en dat betekend dat sommige dingen snel gaan en andere dingen wat meer tijd nodig hebben. In Neo's geval is dat dus zindelijkheid.

Dus we zijn toen maar gestopt om te vragen of hij op het potje moet.

Nu zijn we weer een paar maanden verder en zijn we toch langzaam weer begonnen met de training. Zonder luier lopen door het huis. En belonen als hij op het potje probeert te plassen of poepen.

En ja hoor, nu gaat hij langzaam weer goed. Ik durf nog niet te hard te juichen, want wie weet hoe het gaat. Maar volgens mij gaat het de goede kant op. Vol trots is ie als hij heeft geplast of heeft gepoept. Vandaag wilde hij zelf 3x achterelkaar, want dan mocht hij weer een sticker plakken natuurlijk.

Hopelijk blijft het zo en kan ie snel zonder die luiers, want mama is er wel klaar mee. Scheelt weer geld en gedoe hihi. Maar we zullen zien. Ik ben in ieder geval blij dat hij niet meer weigert op op het potje te gaan.

10 jaar geleden

Super dat het weer goed gaat!

10 jaar geleden

Hier ook een "terugslag" gehad, mede door zwangerschap. Langzaam aan nu na de geboorte en alle spanningen weer begonnen met zindelijk worden.

10 jaar geleden

Het is mij nooit gelukt om een tactiek te vinden die echt werkt. Gewoon maar blijven proberen met op de wc zetten en hopen dat het goed komt.

10 jaar geleden

ja heel herkenbaar die handdoeken op de bank haha