{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je eigen gevoel volgen!

Je kind is ziek en volgens jou kan ze iets niet, maar iemand anders vind dat raar en zegt dat ze het gewoon kan. Dat maakt je onzeker!

Afbeelding blog 'Je eigen gevoel volgen!'

Onze oudste dochter is al 2 weken aan het kwakkelen met haar gezondheid. Na de herfst vakantie kwam eerst onze jongste dochter na 2 dagen thuis met koorts en overgeven, waarna de oudste na 2 dagen volgde. Ze gaf over, had koorts en klaagde over de keel. Dit zette vervolgens door naar een keelontsteking en daarna kreeg ze ook nog eens uitslag over haar hele romp en krentenbaard aan haar mond.

Afgelopen woensdag was ze eindelijk na een week weer naar school geweest. Ze wilde zo graag en het was feest op school. Ook kleine zus ging weer naar school. Donderdags ging ze een halve dag naar school, dit omdat het toch vermoeiend was en ze nog wat wit was. Eind van de middag zijn we gewoon naar zwemles gegaan en dat ging eigenlijk heel goed.

Vrijdag ochtend en avond klaagde ze over oorpijn en heeft ze pijnstillers gehad. Zaterdag had ze naast de hevige oorpijn een loopoor. S’ nachts wist ze niet waar ze het zoeken moest van de pijn en na een pijnstiller viel ze na een half uurtje snokkend in slaap. Zondagochtend had ze weer hevige pijn ondanks de pijnstiller dat ik de huisartsenpost heb gebeld en de arts zou er even naar kijken. Ze blijkt een gescheurd trommelvlies te hebben. Advies is pijnstillers geven en neusspray om de wegen los te maken.

Ze komt de dag pijnlijk door en leeft van pijnstiller naar pijnstiller. Af en toe kan er een lach vanaf, maar verder is verdrietig. Om half 8 weet ze weer niet waar ze het zoeken moet van de pijn en bel ik weer de huisartsenpost op en mag ze weer langskomen. De arts onderzoekt haar goed en ziet inderdaad dat ze pijn heeft en dat ze echt iets onder de leden heeft. Hij geeft ons echter niets, maar stuurt ons door naar de kinderarts, omdat ze vlekjes op haar buik had die niet weggedrukt konden worden.Gelukkig was er niets verontrustends aan de hand, maar er werd wel bloed afgenomen. WE kregen ook iets mee tegen de pijn, maar mocht ze pas mee beginnen als we de uitslag van het bloed hadden. Wel mocht ze voor de nacht een 500mg paracetamol.

Er is niets uit het bloed gekomen, maar er was te zien dat ze wel een ontsteking had en ze mag met de medicatie beginnen. Vannacht heeft ze goed geslapen, maar werd ze wel weer met pijn wakker en zijn we met de medicatie begonnen. Vanmorgen maakte ik gelijk een afspraak bij de huisarts voor nacontrole van het scheurtje.

Verder belde ik haar zwemles op om te vertellen dat ze de komende 4 weken niet komt zwemmen en dat ze na controle bij de ha weer zou komen. Hier werd een beetje raar over gedaan, want ze kan toch oordoppen in? Deze opmerking maakte me onzeker, ik wil ook niet overkomen als die overbezorgde ouder en heb nogmaals de huisarts gebeld en die gaf me nogmaals het advies niet te zwemmen. Dit omdat ze niet met haar hoofd onder water mag i.v.m. de druk dan op haar trommelvlies. Die druk krijgt ze er ook op als ze oordoppen in heeft, dus zou dat geen verschil maken. Ik heb nogmaals een nette email gestuurd waarom ze niet naar zwemles komt.

Ik volg mijn eigen gevoel en voel me niet prettig bij het idee dat ze met oordoppen zou moeten zwemmen en er dus druk op kan komen als ze in het water valt/springt o.d. en ik betaal geen zwemles om alleen maar op en neer te zwemmen en dan zou ze alsnog oordoppen in moeten die vervolgens nooitmet 100% zekerheid dicht zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je