{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste speeldate met een vriendinnetje van de basisschool

Als je kindje op de basisschool komt, dan volgt er vanzelf de vraag of er eens iemand bij hem/haar zou mogen spelen.

Afbeelding blog 'Eerste speeldate met een vriendinnetje van de basisschool'

Als je kindje op de basisschool komt, dan volgt er vanzelf de vraag of er eens iemand bij hem/haar zou mogen spelen. Soms is het al zo dat kindjes elkaar al kennen van het Kinderdagverblijf of de Peuterspeelzaal.

Toen amy op de basisschool kwam (nov’13) kende ze niemand, ze was het enige kindje van haar peuterspeelzaal en dat vond ze heel spannend, amy was op de peuterspeelzaal een druk en impulsief kindje en toen ze op de basisschool kwam was ze rustig en verlegen (zo ken ik haar absoluut niet). Het eerste wat we deden was een vriendenboekje kopen om kindjes uit de klas te vragen om erin te schrijven. Dit was voor haar al een hele stap, omdat ze zo de kindjes in de klas moest vragen er in te schrijven en zo legde ze contact.

Echt kindjes vragen te spelen durfde ze nog niet, want ze wilde mama niet delen (zei ze tegen me) Andere kindjes bouwden al contact met elkaar op of kende elkaar al. En ik weet dat je kinderen hun eigen gang moet laten gaan, maar ik vond dit toch enigszins jammer, maar dacht het zal wel komen.

Na de zomervakantie kwam amy bij een andere juf in de groep en ik kreeg al gauw een gesprekje over amy’s drukke en impulsieve gedrag. (jaaa dat was mijn amy) Amy voelde zich heerlijk in de klas en maakte echt al vriendinnetjes, en sprak ook over verschillende kindjes uit de klas. Enige tijd later vroeg ze ook of er iemand mocht komen spelen en mama zei natuurlijk gelijk ja.

Vrijdag 7 november had ze dan haar eerste speeldate met een klasgenootje. We vonden het beide heel spannend, maar zeer geslaagd. Ik nam het meisje gelijk na schooltijd mee naar huis om hier een broodje te eten. Ik had echt verwacht dat ik de kindjes zou moeten bezighouden, maar ze hebben zichzelf de hele middag vermaakt, met boven spelen op amy’s slaapkamer en dan kwamen ze beneden om even tv te kijken, wat te drinken en wat lekkers te eten. Half 5 werd het meisje opgehaald en wilde niet naar huis (dat is volgens mij een goed teken hihi) Amy zei s ’avonds in bed dat ze nu ook andere kindjes wil uitnodigen hihi volgens mij heeft ze de smaak te pakken.

Amy’s kleine zusje moest wel wennen aan de speeldate, want ze was behoorlijk jaloers op het vriendinnetje van amy. Dat is uiteraard logisch, omdat amy normaal met haar speelt. We hebben er het beste van proberen te maken en hopelijk is ashley de volgende keer minder jaloers.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je