{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste schooldag van je kleuter, wat heb je nodig?

De eerste schooldag. Daar gaat je dappere kleuter, op weg naar groep 1 van ‘de grote school’. De eerste dag op de basisschool is een spannende dag voor je kind. En voor jezelf als ouder.

Afbeelding blog 'Eerste schooldag van je kleuter, wat heb je nodig?'

WAT HEB JE NODIG VOOR DE EERSTE SCHOOLDAG VAN JE KIND

  • Een rugzak of leuke tas
  • 2 lekvrije bekers of een pakje drinken 
  • Een broodtrommeltje
  • Gymkleren (als er die dag gymles wordt gegeven)

WAT NEEMT JE KIND MEE NAAR SCHOOL

  • Fruit voor de ochtend
  • Drinken voor de ochtend
  • Boterhammen als je kind overblijft op school
  • Een tussendoortje voor bij de boterham (fruit, snoepgroenten of koekje)
  • Gymspullen (op de dag dat er gymles is)
  • Een rugzakje om alles in te doen

FRUIT OP EERSTE SCHOOLDAG

Op school is er ’s ochtends een fruitmoment. In een luchtdicht doosje blijft fruit lang vers. Je kunt bijvoorbeeld meegeven: stukjes appel, banaan, druiven, stukjes peer, aardbeien, blauwe bessen, snoeptomaatjes, stukjes komkommer, reepjes paprika. Eigenlijk van alles aan fruit en makkelijk eetbare groenten.

DRINKEN OP EERSTE SCHOOLDAG

Op de basisschool zijn er vaste momenten waarop de kindjes drinken. Wat je voor de ochtend kunt meegeven is bijvoorbeeld water, diksap, ongezoet fruitsap, slappe thee of melk.

Op veel basisscholen kun je gebruik maken van schoolmelk. Dan krijgt je kind lekker koude melk. Vraag eens na of op de school van jouw kind ook schoolmelk is en hoe je daar eventueel gebruik van kunt maken.

Neemt jouw kind zijn of haar drinken mee in een beker? Zorg er dan voor dat hier de naam duidelijk op staat, zo voorkom je dat de beker kwijt raakt.

BOTERHAMMEN OP EERSTE SCHOOLDAG

Blijft je kind meteen over op de eerste schooldag, dan moet het boterhammetjes en drinken bij zich hebben. Doe er broodbeleg op dat nog steeds lekker smaakt nadat het meerdere uren in een doosje heeft gezeten. Kies broodbeleg dat niet makkelijk bederft.

Als drinken kun je bijvoorbeeld melk, diksap, ongezoet fruitsap, slappe thee of water meegeven.

Ook hiervoor geldt, zorg er voor dat de naam van je kind duidelijk op de broodtrommel staat, zo voorkom je dat de broodtrommel kwijt raakt.

Een tussendoortje op eerste schooldag

Wanneer je kind overblijft op de eerste schooldag, is het belangrijk om niet teveel eten mee te geven. Het ligt eraan hoeveel je kind eet, maar anders zijn 2 á 3 boterhammen prima met nog een tussendoortje (extraatje). Denk hierbij bijvoorbeeld aan fruit, snoepgroenten of een koekje. 

GYMKLEREN OP DE EERSTE SCHOOLDAG

Om te gymen heeft je kleuter op zich niet veel nodig. Op veel scholen gymen de kleine kindjes in hun ondergoed (een onderbroek en een hemdje) of in een kort broekje en een T-shirt. Soms dragen kindjes (simpele) gymschoentjes, maar vaak kan het ook op blote voeten.

Vraag even bij de juf of meester na wat gebruikelijk is op de school van jouw kind.

RUGZAKJE VOOR EERSTE SCHOOLDAG

Om alles mee te kunnen nemen, is een mooie rugzak of tas die makkelijk te dragen is handig. Bovendien is het een mooi cadeau om deze mijlpaal te vieren.

Wat geef jij mee aan je kind voor op school?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je