{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste plasje op het potje

Onze kleine meid wordt groot. Gisteren heeft ze haar eerste plasje op het potje gedaan.

Afbeelding blog 'Eerste plasje op het potje' Achtergrond blur afbeelding

Onze kleine meid wordt groot. Een aantal weken geleden zag onze dochter op zolder een potje staan. Het potje moest perse mee naar beneden. Eenmaal beneden ging ze erop zitten. De weken erna stond het potje in het toilet en kwam onze dochter regelmatig bij mij als ik naar het toilet ging.

Ze ging dan met haar kleren aan op het potje zitten. de laatste dagen zei ze steeds "plasje, plasje, plasje". Zo ook gisteravond vlak voor we haar de pyjama aan wilden doen. Voor de grap zij mijn man, nou ga dan naar de wc. Het volgende ogenblik pakte onze dochter zijn hand vast en trok ze hem mee naar het toilet. Het duurde even maar plots zei ze weer "plasje, plasje, plasje". En ja hoor ze begon echt te plassen op het potje. Daarna was ze helemaal blij. En wij natuurlijk trots als ouders...

Vandaag hoorde ik van kennissen dat onze dochter vroeg is met zindelijk worden. Ze is nu 20 maanden oud. Ik las laatst ergens dat kinderen vanaf 1,5 jaar zindelijk kunnen worden.

Het lijkt mij dat ieder kind zelf wel laat merken of hij/zij er aan toe is. Pushen doen we haar verder niet. mijn man en ik hebben afgesproken haar niet te dwingen naar de wc te gaan. Als ze het zelf aangeeft, prima. Maar voor de rest laten we haar lekker gaan. Ze ontdekt de wijde wereld vanzelf wel een keer en ook het feit dat een luier niet echt fijn is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je