{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een zomervakantie vol mijlpalen!

Ik had 4 projectjes bedacht om te doen in de zomervakantie. Dan had ik er tenslotte alle tijd voor!

Afbeelding blog 'Een zomervakantie vol mijlpalen!'

Project 1: De oudste leren fietsen zonder zijwielen...

Na een week proberen op zijn eigen 16 inch fiets, lukte het nog niet. Toen besloot ik de zijwielen van de 12 inch fiets van zn broertje er af te halen om daarop te oefenen. Daar kon die nog beter met zijn voeten bij de grond, dus hij heeft de eerste meters gemaakt. Toen ging het fietsje kapot. Ketting eraf, wiel los.. oeps. Dan maar even op marktplaats kijken naar een andere 12 inch. Die was snel gehaald, maar deze bleek net wat hoger te zijn. Hij kon dus net met zn tenen bij de grond en het zadel kon niet lager. Maar vooruit hij was enthousiast omdat die het al een keer gedaan had en durfde toch verder te fietsen.

Alleen zelf opstappen en bochten door nog niet. Zijn eigen 16 inch was eigenlijk weer net een klein stukje lager als die andere 12 inch, en na wat overtuiging en passen en meten had hij het ook door en ging verder oefenen op zn eigen 16 inch. Maar dat vond hij wel even weer wat enger. Dus het ging een tijdje zo door.. Met af en toe een keer zelf opstappen erbij. En na het oefenen de zijwielen er weer aan e.d.

Vanmorgen ging ik oefenen op de parkeerplaats bij de ah. Het was daar helemaal leeg want het is zondag. Hij fietste daar zo rond en stopte en fietste zo weer verder. Ineens had hij het door. En zonet thuis voor het huis ging het ook hier goed met de kleinere bochtjes. 

Toch wilde hij de zijwielen er weer aan.Ik heb nu voorgesteld de zijwielen aan een ander kindje te geven die ze nog wel nodig had omdat hij nu zo groot was en het zonder kon. Dat was een goed idee dus zonet ging hij hier ook zonder angst, gezeur of wat dan ook zo lekker fietsen.

Project 2: mijn peuter leren trappen...

Intussen had ik die andere 12 inch toch maar even laten maken zodat mn peuter ook verder kon oefenen met trappen. Die trapte steeds 1x en dan wilde het niet meer. Geen zin? Geen kracht? Of snapte die het niet?.. Een combinatie van denk ik.. Maar begin van de week fietste hij zo ineens zn broer achterna en goed ook. Dat is fijn, kan ik ook weer langere wandelingen maken. Nog wel met zijwielen, maar dat is prima.

Project 3: Dreumes leren lopen...

Hij is al een hele tijd langs de meubels aan het lopen.. los durft hij maar niet. Maar van de week zijn de eerste 2 losse stapjes gezet.. Daar blijft het tot nog toe bij.. maar oefenen maar.. Het begin is er!

Project 4: Oudste zindelijk voor de nacht...

De oudste (net 5) was al overdag zindelijk va zijn 2e.. In de nacht liet hij het nog afweten.. Geen probleem kwam wel. Maar omdat hij zn slaap nog zo hard nodig heeft wilde ik dat niet proberen op een schooldag. Stel dat het misging en meneer daardoor slecht slaapt.. Ook wilde ik eerst weten of er nog tijd voor was in de vakantie.

3 nachten geleden voorgesteld om te beginnen. Wakker gemaakt voor ik ging slapen. Droog bedje. Volgende nacht hetzelfde verhaal, alleen kreeg ik m nauwelijks wakker. Afgelopen nacht besloten hem maar niet wakker te maken. En nog steeds een droog bedje. Dus ook dit project lijkt geslaagd.

Mama is ongelooflijk trots. En dan ben ik zelf nog bezig met afvallen, en mn lijf en conditie terugkrijgen. Ik was al geen sporter, maar na 4 zwangerschappen en bevallingen was er 30 kg aan en helemaal niets meer met mijn lijf te beginnen. Dus hup in maart al naar de dietist geweest en flink gaan bewegen. Eerst wandelen, net zolang tot ik een uur lang pijnloos en zonder gehijg kon wandelen. Toen dat goed ging, over gegaan op start to run. Voor degene die het niet kennen, een project van 10 weken waarbij je 3x in de week gaat hardlopen en opbouwt van niets naar 30 min (5 km) aan 1 stuk te rennen. Ik heb afgelopen vrijdag de laatste les voltooid. Wie had dat gedacht 6,5 maand na de 4e bevalling waarbij ik nog geen pas kon verzetten. En nu dus een half uur kan volhouden. Weliswaar zachtjes, maar dat geeft niet. En zo'n 9,5 kg lichter. Nog een lange weg te gaan, maar het begin is er!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je