{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een zeurende en stoute peuter

Afbeelding blog 'Een zeurende en stoute peuter' Achtergrond blur afbeelding

Ik zit overdag weleens met de handen in het haar. Hayley is nu echt een boefje geworden. Met een bijdehand koppie doet ze alles wat niet mag van mij. En zodra ze op haar donder krijgt begint ze vaak gewoon te lachen.

En ze wilt van alles de hele dag door! De hele dag hoor ik alleen maar dit soort uitspraken:

 • "Ik wil een ijsje."
 • "Ik wil een koekje."
 • "Ik wil in een tent spelen."
 • "Ik wil tv kijken."
 • "Ik wil niet boven spelen."
 • "Ik wil ook koken."

Ze wilt ALLES! En ja zo werkt het niet in de wereld. Ik bepaal en niet zij. En daar is ze het vaak niet mee eens. Gisteren kwam de ijscoman aanrijden en natuurlijk zei Hayley: "Ik wil een ijsje." Volmondig zei ik "Nee." En toen begon het gekrijs. Huilend met een knalrood hoofd bleef ze maar herhalen dat ze een ijsje wilde. Ik zette stug door en negeerde haar gehuil. Tenminste ik deed alsof, want echt negeren is onmogelijk met een krijsende puberende peuter. Waar komt dit gedrag toch opeens vandaan???

Ze doet nu ook alles waar ze zin in heeft. Ik begin ook een beetje gek van mezelf te worden, want de hele dag door roep ik:
 • "Niet zo op de stoep kruipen."
 • "Hayley niet in je mond doen."
 • "Nee je krijgt geen ijs."
 • "Hayley stoppen met huilen."
 • "Hayley blijf daar vanaf."
 • "Hayley kom nou eens hier!"
 • "Eet je brood nou op."

Ze luistert slecht en ik vind het vervelend. Want ik vind het helemaal niet leuk om boos op haar te worden. Maar ze heeft het nu echt nodig. Die eigen wil is nu wel heel erg groot aan het worden.

Ze is 1,5 week compleet zindelijk geweest en van de week plaste ze in haar broek. Ze begon er triomfantelijk om te lachen. En sinds die dag moet ik haar weer echt om de 2 uur op de w.c. zetten anders plast ze doodleuk in haar broek. Het ging zo goed en nu opeens heeft ze er geen zin meer in!

Het is ontzettend vermoeiend voor mij, maar blijkbaar ook voor haar. Elke avond rond 19:00 uur wilt ze naar bed, terwijl ze eerst om 20:00 uur nog klaar wakker was. En ik vind het prima. Aan het einde van de dag ben ik toch helemaal gebroken van de ontevreden dame. Hopelijk is deze fase ook weer snel over. Nu zal ik haar moeten leren dat ze iets netjes moet vragen in plaats van commanderen en er vanuit gaan dat het dan ook gebeurt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je