Snap
  • Kind
  • Gezond

Een ware nachtmerrie die injecties

Wij hebben dus besloten Hayley toch de hormooninjecties te gaan geven tegen de puberteit. Ondanks alle negatieve verhalen

Die je leest, hoort en vooral negatieve reacties die je krijgt omdat je het WEL gaat doen. 

De eerste injectie is gezet bij de HAP. Ik wist niet hoe je intramusculair moest prikken. Onder de huid doe ik al jaren bij mijzelf dus dat moest ik dan ook wel bij Hayley kunnen toch? 

Dan open je voor het eerst dat doosje. Twee spuiten, twee injectienaalden en een koppelingsstukje. Nou mijn ogen werden groter en groter en uit de bijsluiter werd ik niet veel wijzer. Daarom dus de eerste keer naar de HAP. Daar is mij alles uitgelegd maar uiteindelijk heb ik alles meegekeken. Niet zelf een injectie gezet. Aangezien onder de huid te pijnlijk zou zijn, moest het allemaal in de spier gebeuren. Tja welke spier kan je het beste gebruiken. Zij verzekerden mij ervan dat je dan de bilspier moest nemen. 

Na de eerste injectie hebben wij goed gelet hoe Hayley zou veranderen, want deze injecties geven veel negatieve bijwerkingen. Nou tot op heden kunnen wij NIKS vinden. Godzijdank natuurlijk. 

Na 28 dagen was er dan toch weer die dag, de dag dat zij opnieuw geprikt moest worden. 

Dus daar zaten we dan met z'n tweetjes. Zij in haar ondergoed liggend op de bank en ik op de stoel ernaast. Om zeker te weten dat ik goed wist waar ik moest prikken, maakte ik een groot kruis op haar linker bil. Zo wist ik dat ik in het buitenste kwadrant moest prikken. 

Dan de twee spuiten met het verbindingsstukje tegen elkaar aan. Heen en weer waardoor de vloeistof mengt met de poeder. Minimaal 20 keer moet gedaan worden. Dan moet je haasten want zolang je niet beweegt met de vloeistof wordt het dikker en dikker. Net zo dik als stroperige karamel/stroop. Nou dat is geen pretje om ingespoten te krijgen. 

Dus na het heen en weer spuiten van de vloeistof, snel het verbindingsstukje eraf en de naald erop doen. Dan moet de luchtbel eruit gespoten worden worden en dan kan je injecteren. Zogezegd zo gedaan. 

Ik tel 1,2,3 en prik in haar bil. Geen au, geen pijn helemaal niks. Wauw mama ik voel helemaal niks zegt ze. Super trots wil ik de vloeistof langzaam inspuiten maar er gebeurd niks. De zuiger wil niet naar boven en ik duw en duw. Na even te etteren moet ik toch besluiten de naald eruit te halen. Potverdrie zeg, wat baal ik hier van. 

Als ik de naald eruit heb en wat kracht zet, komt er een zeer dikke vloeistof uit de naald en dat was dus hetgeen wat de naald deed verstoppen. 

Snel nogmaals prikken want wil niet dat de naald nogmaals verstopt. Nu gaat het wat sneller en dat doet Hayley toch wel pijn. De prik is gevoeliger en het inspuiten is zeer pijnlijk. Tijdens het inspuiten troost ik haar en probeer ik haar rustig te houden. Als alle vloeistof erin zit, haal ik de naald uit haar bil. Ik plak er een pleister op en leg mijn warme hand op de geïnjecteerde plek. Langzaam maar met een kleine druk wrijf ik de plek. De vloeistof wordt zo beter opgenomen door het lichaam. 

Als we helemaal klaar zijn en Hayley opstaat geeft ze mij een knuffel. Ik knuffel haar terug en uit het niks zegt ze;

JE BENT DE BESTE MAMA DIE IK KEN, WANT WELKE MAMA ZOU HAAR EIGEN KINDJE PRIKKEN!!! 

Toen rolde de tranen over mijn wangen heen. Op naar de volgende injectie ..............

8 jaar geleden

Jeetje, dat je dat zelf durft! Wat dapper!!! Ik ben wel heel benieuwd hoe het verder gaat. Wij zijn in het ziekenhuis geweest om te kijken of ze vervroegd in de puberteit kwam, maar volgens de kinderarts was er niks aan de hand. Maar die kenmerken, dat vindt ze wel erg moeilijk. Ik had me al ingesteld op die prikken, maar wist niet dat ik dat zelf moest doen!!! Maar het gaat bij ons niet gebeuren. Ze moet maar wennen aan het leed dat puberteit heet. Ook al is ze nog jong.

8 jaar geleden

aww heftig zeg!

8 jaar geleden

Heel heftig , ik weet niet of ik dat zou durven maar aan de andere kant heb je geen keus,alle respect voor Joe en hayley

8 jaar geleden

Hoi Lindsy83, Dank je wel voor je reactie. Moeilijk was het zeker. Maar hayley wilde liever door mij geprikt worden dan door een dokter of assistente. Nu doen we het lekker thuis en kunnen we er de tijd voor nemen. Het gaat er een stuk relaxter aan toe in elk geval. We hopen zeker dat de injecties doen wat ze moeten doen. Helaas was hayley afgelopen maand wel weer ongesteld en wel 11 dagen lang. Maar dat kan ook komen omdat het middel even z'n weg moet vinden zogezegd. Groetjes Peetje80