{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een unheimisch gevoel online

Er is al veel over geschreven en toch blijft het belangrijk om er bij stil te blijven staan. Foto's op socialmedia en in dit geval instagram

Afbeelding blog 'Een unheimisch gevoel online'

Ik heb, naast mijn privé account op instagram ook een account speciaal voor moeder gerelateerde foto's. Ik heb in eerste instantie dit account opgezet om mijn blogs een beetje te promoten, maar toen ik merkte dat dit niet heel veel teweeg bracht ben ik gewoon leuke foto's gaan delen. 

Ik was in het begin heel strikt in de regels, geen foto's online van Elfa, geen enkel detail werd gedeeld. Maar ze wordt ouder en je ziet zoveel foto's voorbij komen, wat kan het voor kwaad een foto te delen? Ik heb, nog steeds de veiligheid van mijn dochter in acht nemend, altijd alleen foto's gedeeld waarop ze onherkenbaar was. Dus foto's op de rug genomen, of van bovenaf etc. Denkende dat niemand hier iets mee zou kunnen, ook al zouden ze willen. 

Nu wil het geval dat ik enkele dagen geleden ineens twee bijzondere volgers kreeg. Twee jongens van een jaar of zeventien, ze volgde beiden een stuk of 1000 accounts, waar ook veel kinderaccounts tussen te vinden waren. Ik kreeg er de kriebels van en heb de jongens direct geblokkeerd. Even dacht ik er niet meer aan tot vanavond: ik poste er weer eentje, Elfa met de stofzuiger, die netjes onder de stoel zoog, uiteraard weer op de rug. En wederom kreeg ik een mannelijke volger van een jaar of zeventien. Zonder twijfel heb ik mijn account direct op privé gezet en alle foto's waar Elfa met haar hele lichaam op staat verwijderd. 

Nu weet ik natuurlijk niet of deze jongens echt iets doen met de foto's, misschien gingen ze me volgen, in de hoop dat ik er wel een keer iets interessants op zou zetten. Misschien vinden ze mamabloggers oprecht leuk om te volgen, maar hier geloof ik niet echt in. Nee, ik ben weer op mijn hoede en ga niets meer delen waarop mijn dochter is te zien. 

Het voelt voor mij niet goed om foto's te delen waar andere mensen, misschien andere gedachten bij hebben. Dus nogmaals een reminder voor alle ouders: ook al denk je: "deze foto is onschuldig" blijkbaar niet , "je ziet niets" , "ze kunnen hier niets mee" blijkbaar wel. 

Wees op je hoede en bescherm je kind, online zijn ze namelijk net zo kwetsbaar als op straat. 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je