Snap
  • Kind

Een unheimisch gevoel online

Er is al veel over geschreven en toch blijft het belangrijk om er bij stil te blijven staan. Foto's op socialmedia en in dit geval instagram

Ik heb, naast mijn privé account op instagram ook een account speciaal voor moeder gerelateerde foto's. Ik heb in eerste instantie dit account opgezet om mijn blogs een beetje te promoten, maar toen ik merkte dat dit niet heel veel teweeg bracht ben ik gewoon leuke foto's gaan delen. 

Ik was in het begin heel strikt in de regels, geen foto's online van Elfa, geen enkel detail werd gedeeld. Maar ze wordt ouder en je ziet zoveel foto's voorbij komen, wat kan het voor kwaad een foto te delen? Ik heb, nog steeds de veiligheid van mijn dochter in acht nemend, altijd alleen foto's gedeeld waarop ze onherkenbaar was. Dus foto's op de rug genomen, of van bovenaf etc. Denkende dat niemand hier iets mee zou kunnen, ook al zouden ze willen. 

Nu wil het geval dat ik enkele dagen geleden ineens twee bijzondere volgers kreeg. Twee jongens van een jaar of zeventien, ze volgde beiden een stuk of 1000 accounts, waar ook veel kinderaccounts tussen te vinden waren. Ik kreeg er de kriebels van en heb de jongens direct geblokkeerd. Even dacht ik er niet meer aan tot vanavond: ik poste er weer eentje, Elfa met de stofzuiger, die netjes onder de stoel zoog, uiteraard weer op de rug. En wederom kreeg ik een mannelijke volger van een jaar of zeventien. Zonder twijfel heb ik mijn account direct op privé gezet en alle foto's waar Elfa met haar hele lichaam op staat verwijderd. 

Nu weet ik natuurlijk niet of deze jongens echt iets doen met de foto's, misschien gingen ze me volgen, in de hoop dat ik er wel een keer iets interessants op zou zetten. Misschien vinden ze mamabloggers oprecht leuk om te volgen, maar hier geloof ik niet echt in. Nee, ik ben weer op mijn hoede en ga niets meer delen waarop mijn dochter is te zien. 

Het voelt voor mij niet goed om foto's te delen waar andere mensen, misschien andere gedachten bij hebben. Dus nogmaals een reminder voor alle ouders: ook al denk je: "deze foto is onschuldig" blijkbaar niet , "je ziet niets" , "ze kunnen hier niets mee" blijkbaar wel. 

Wees op je hoede en bescherm je kind, online zijn ze namelijk net zo kwetsbaar als op straat. 

 

7 jaar geleden

Dit onderwerp is zoo gevoelig en zijn veel verschillende meningen over. Maar over één zijn we het denk ik allemaal eens en dat is: Geen vreemde accepteren!! Je kids mogen dat zelf later ook niet dus waarom zouden wij dat dan wrl doen? Dus ik vind dat je goed hebt gehandelt en al je accounts op prive vind ik vanzelf sprekend, dat heb ik ook, anders kan de hele wereld er zomaar bij. Enge mensen Bbbrrr..

7 jaar geleden

Eigenlijk zouden ze het net zoals op facebook, en vroeger op hyves, moeten doen: als je een nieuwe volger krijgt: moet jij eerst toestemming geven of diegene wel of niet kan/mag gaan volgen. Zodat niet iedereen klakkeloos kan gaan volgen, maar dat jij ziet wie of wat. En zelf kunt bepalen of diegene pluis is of niet.

7 jaar geleden

pfoe dan zou ik denk ik ook wel even schrikken en ervoor zorgen dat mijn foto's niet openbaar zijn... Geen lekker gevoel zoiets...

7 jaar geleden

Dat is wel heel gek en ook eng. Hoe komen ze zo bij jouw account, ja het was openbaar maar toch, en waarom willen jonge mannen van deze leeftijd zulke jonge kinderen volgen? Vreemd. Wel goed dat je ons weer eens waarschuwt hier voor.