Snap
  • Kind
  • Voeding
  • post

Een tip nav mijn vorige blog

Om nog even terug te komen op mijn vorige blog...

In mijn vorige blog schreef ik over voeding/koken en of ik nou werkelijk de enige was die gezond koken en eten belangrijk vind voor opgroeiende kinderen. Super leuk om alle reacties te lezen! Toch veel moeders die het belangrijk vinden en ook (graag) koken voor hun kinderen.

Vaak wordt gedacht dat gezond eten heel veel tijd kost, maar dat hoeft echt niet! Een simpele aardappel/groente/vlees maaltijd is in principe zo op tafel gezet. Zeker wanneer je bijvoorbeeld al geschilde aardappels en groente kookt. Die gooi je zo in de pan en dan wat vlees/vis opzetten of lekker makkelijk in de oven. Ook kan je vooruit denken door bijvoorbeeld de dag van te voren een grote pan te koken van bijvoorbeeld; spaghetti, nasi, bami en zo heb je genoeg voor 2 dagen als je al weet dat je de dag erna weinig tijd hebt. En ik vind het persoonlijk ontzettend lekker om macaroni de volgende dag in een ovenschaal te doen, laagje kaas erover en opwarmen in de oven, mmmm! Sowieso maak ik graag gerechten met pasta of rijst. Met mijn hakmachine gooi ik er allerlei groente in waar de meeste kinderen niet gek op zijn (paksoi, prei, wortel, courgette maak ik allemaal heel klein en bak het mee wanneer het vlees gaar is).

Als je liever niet 2 dagen hetzelfde eet, vries de rest in! Als je weet dat je weinig tijd hebt, haal je het eruit.

En een boek waar ik veel aan heb gehad toen mijn zoontje net begon met bijvoeding is; Opperdepop. Te koop bij de AH. Super leuk boek voor recepten met kinderen en ook tips om het lekkerder te maken. Per leeftijdscategorie ingedeeld. Er staat ook bij hoeveel tijd een gerecht kost, dus ook wanneer je minder tijd hebt.

10 jaar geleden

Had ik kunnen weten, spek past overal bij toch? Hoewel, dat ijsje op fb zag er iets minder jofel uit :P

10 jaar geleden

Ik maak wel eens gehaktbrood, maar nooit met spek er om heen, moet ik ook eens proberen!

10 jaar geleden

Gezond eten is ook 'goed plannen'...de tip van koken voor 2 dagen is een hele goeie...dat doen wij al jaren (zelfs toen wij nog geen kinderen hadden)...wij plannen dan die 2de dag altijd wanneer wij beide aan het werk zijn.... in de magnetron of oven en je zit aan tafel.. en je zit ook niet met een berg afwas en vieze keuken na die tijd ...en ja!!! het boek van de AH... daar heb ik heel veel uit gekookt en heel veel hapjes ingevroren destijds...leuk!

10 jaar geleden

Dat fijn maken van groente die je met het vlees mee bakt, doe ik nog wel eens. Dat vind ik zelf ook wel eens lekker.