Snap
  • Kind
  • Gezond

Een stomme mama, met een goede reden.

Het moment waarop je zoon of dochter je een stomme mama vindt is nooit leuk. Maar in dit geval had mijn zoon wel gelijk.

Hij noemde mij een stomme mama, waarom?? Ik zal bij het begin beginnen;

Vanmiddag was ik rustig (zover je het rustig kan noemen als je gaat shoppen in je eentje met twee kinderen) met mijn zoon en dochter naar de stad. Nadat mijn zoon al een even geen zin meer had bleef hij een stuk achter mij lopen. Prima, ik draai me wel om, om te kijken waar je blijft. Nadat ik mij voor de zoveelste keer omdraaide zag ik een groepje jongeren op hem aflopen. Reden om langer te blijven kijken. Ineens uit het niets wil een jongen hem wat geven waarop ik roep: Nee, niet doen!! En toch gaf hij hem 'iets'. Mijn zoon pakt het aan. Ondertussen loopt de jongen terug naar zijn vrienden. En op dat moment stopte hij het snel in zijn mond, waarop ik met kinderwagen en al naar hem toe ren. Ik dwing hem om het uit te spugen. Hij weigerde natuurlijk zoals ieder kind dat zou doen. Na een paar seconden gaf hij de strijd op en spuugde het uit in mijn hand. Ik kijk er naar en besef me dat het om een snoepje ging. Direct daarna noemde hij mij al huilend een stomme mama!! 

Op dat moment hoor ik verder op de groep jongens roepen: Doet ze dat nou echt?? Gemeen mens.. En nog meer, wat niet voor herhaling vatbaar is.

Ben ik een stomme mama?  Omdat ik het snoepje afpakte? 

Misschien wel, misschien niet.

Misschien was het wel iets waar hij een allergie voor zou kunnen hebben. Was het iets dat hard was waar hij in had kunnen stikken. En laten we het dan vooral niet hebben over het feit dat je helemaal niet weet waar dat snoepje dan wel niet allemaal kan zijn geweest.

Ik wil gewoon niet dat mijn kind iets aan neemt van een wildvreemde. En dan al helemaal geen snoep. Naar mijn idee is het normaal dat je het aan de ouders vraagt voor je het kind iets geeft. Blijkbaar wordt daar door anderen anders over gedacht.  

Nadat ik het aan hem had uitgelegd, mocht hij van mij zelf een snoepje halen in de winkel.

Achteraf voel ik mij er rot over dat ik mijn kind iets heb afgepakt. Maar ik weet wel dat ik het zo nog een keer zou doen..

7 jaar geleden

Ik had exact hetzelfde gedaan hoor! Weet jij veel wat ze hem geven. Klinkt misschien stom, maar hij kan er in stikken, vergiftigd worden of noem maar op. Ik had in ieder geval ook die jongens evne duidelijk gemaakt dat dit niet zo'n slimme actie is. Welliswaar lief, maar niet slim!

7 jaar geleden

Nou, je bent echt geen stomme mama! Ik vind het juist goed dat je je zoontje leert om niks van vreemde mensen aan te nemen! Wat denken die vreemde mensen wel niet?! En je bent een super mama dat je hem een snoepje van de winkel hebt gegeven! ;)

7 jaar geleden

Ik vind u een sterke moeder hoevaak hoot je wel niet dat een kindje iets erg oploopt Door wat van een onbekende aam te nemen. Niemand weet wat het is en tja nu is het een snoepje volgende keer idd wat ergs Succes

7 jaar geleden

Ik had precies hetzelfde gedaan!! Je weet maar nooit..