{{ message.message }}
{{ button.text }}

een stapje opzij voor je kind

4jaar en 4maanden, geeuwen en kleine oogjes... Oooo konden we maar eens doorslapen...

Afbeelding blog 'een stapje opzij voor je kind' Achtergrond blur afbeelding

Ken je dat gevoel de kinderen liggen op bed, nog vlug even alles aan de kant zetten alvorens je zelf ook even op de bank met een boek duikt.  Na enkele hoofdstukken verhuis je naar je bed en geniet je van een nacht vol zoete dromen...

STOP!!!!!

even opnieuw:

ken je dat gevoel de kinderen liggen op bed, nog vlug even alles aan de kant zetten alvorens de eerste nightterror bij mijn zoon begint.  Na pogingen te doen om hem terug rustig te krijgen ga je afgemat zelf in bed en probeert toch even te slapen voor de volgende komt.  1,5u later wandel je met kleine ogen terug richting een schreeuwend mannetje zijn kamer en doet je best hem tot rust te brengen.  Je strompelt richting zijn kleine zusje haar kamer en troost haar ook even die wakker is geschrokken van haar broer zijn geschreeuw.  2u later herhaal je het ritueel en zo ga je elke 2u even op wandel door het huis.

Nacht in nacht uit nacht in nacht uit,...  De dagen gaan als een schim voorbij.  Op je werk kan je amper wakker blijven en ook zoonlief valt op school in slaap.

Onderzoeken in het Slaapziekenhuis kunnen wel de oorzaak geven voor de nachtelijke aanvallen maar een oplossing aanbieden is een ander verhaal.  Wil je een kind van 4 al medicatie geven om te gaan slapen?  Wil je hem dag in dag uit al slapend bij de BSO ophalen?

Tja wat doe je dan als mama?

Minder gaan werken is een optie en met veel hoop schroef je je aantal werkuren terug.  Ach de kinderen in mijn klasje hebben ook een voordeel aan een duo-baan want dan komt er een andere leuke juf bij in de klas.

Ondertussen zijn we 4 weken verder in het schooljaar...  volgende week is het mijn laatste werkweek en met tranen in mijn ogen en pijn in mijn hart zal ik afscheid nemen van mijn kleuterklas. 

De nachten zijn een drama gebleven, zoonlief is overdag oververmoeid en dit is moeilijk te combineren met het naar school gaan aangezien hij in de klas in slaap valt. 

Deze mama zet zichzelf even aan de kant en hoopt dat de gemaakte keuze een oplossing kan bieden aan het nachtelijke slaapprobleem. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je