{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eén relatie, twee meningen

Klaar voor tweede zwangerschap, man niet

Afbeelding blog 'Eén relatie, twee meningen'Ik heb een prachtige dochter van 4 jaar. Haar naam is Eva en ik houd ontzettend veel van haar. En mijn man niet minder! Het is niet altijd makkelijk geweest. Na een zware bevalling kreeg ik last van een postnatale depressie. Dit heeft ongeveer een halfjaar geduurd. Gelukkig is dit helemaal goed gekomen door onder andere therapie, maar het is dus niet makkelijk geweest. Ook niet voor mijn man, die mij er doorheen heeft gesleept en grotendeels de zorg voor Eva op zich nam. In die periode hebben we vaak tegen elkaar gezegd: het blijft bij één kind.

Maar het begint weer te kriebelen... Ik geniet meer dan ooit van mijn meisje en het gaat erg goed met haar. Ik zit ook erg lekker in mijn vel! Ik zou zo ontzettend graag nog een kindje krijgen en er dan wél van genieten. Ik heb het er met mijn man over gehad maar hij zei dat hij er niet aan moest denken en dat ik het direct uit mijn hoofd moet zetten.

Maar dat kan ik niet... Ik weet wel dat het risico bestaat dat ik weer door een diep dal kan gaan, maar de hoop dat dit niet zo is overheerst. En stel dát dat gebeurt, dan weet ik nu ook dat er een periode zal zijn waar het wél goed zal gaan.

Zijn er mensen die ervaring hebben met een tweede zwangerschap na een postnatale depressie? En wat te doen met mijn man die het er niet eens meer over wil hebben...?!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je